Όλοι μαζί στο τρένο της ανακύκλωσης

Η Εμμανουέλα και η Ραφαηλία με τη "Λίτσα" την Αλεπουδίτσα, τη μασκότ της Ανακύκλωσης! 

Με όχημα το τρένο της ανακύκλωσης και σήμα κατατεθέν μία μικρή αλεπουδίτσα, τη «Λίτσα», έγινε η παρουσίαση του Πρότυπου Εναλλακτικού Δημόσιου Προγράμματος Ανακύκλωσης, σε εκπροσώπους του Τύπου και φορείς της πόλης στο δημοτικό αναψυκτήριο «Άστρα» (πλάι των Θεάτρων Βράχων).Πρόκειται για το πρώτο Δημόσιο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, πέρα από το πρόγραμμα των μπλε κάδων της Ε.Ε.Α.Α, που σχεδίασε ο Δήμος Βύρωνα και επισήμως ξεκινά στις 17 Νοεμβρίου 2008.

Διαχωρίζουμε στην πηγή χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί, σε συνολικά 160 ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης, με 2 ειδικά οχήματα φυσικού αερίου για τη συλλογή και μεταφορά υλικών και 4 ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, με οφέλη για τους δημότες.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η σωστή εκπαίδευση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών. Οι μαθητές μας, οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες αυτού του τόπου, είναι οι πρώτοι που πρέπει να κατανοήσουν τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και για το λόγο αυτό, δημιουργούμε ένα Πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σχολικό συγκρότημα της Εργάνης. Είναι στο χέρι μας να μην κάνουμε την ανακύκλωση έργο βιτρίνας, αλλά έργο και δράση ζωής», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Εντός των ημερών, ξεκινά η καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών πόρτα- πόρτα, με τη διανομή 20.000 τσαντών συλλογής και μεταφοράς υλικών προς ανακύκλωση καθώς και έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ματθαίος ΣανταμούρηςΈναρξη Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Βύρωνα

1 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησε η λειτουργία της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» του Δήμου Βύρωνα

Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βύρωνα

2 Οκτωβρίου 2017

Mία νέα κοινωνική δομή που λειτουργεί από το Μάρτιο του 2017

ΝΤΑΝΚΑΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
 
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ