Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για την έκδοση της Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για την έκδοση της Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης

Αρχίζει από σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για την έκδοση της Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης, μια σημαντική δράση του Δήμου Βύρωνα που υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ και του Τοπικού Συμφώνου Αλληλεγγύης, με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 
Η παρουσίαση της Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης θα γίνει στο Δημοτικό Πολυχώρο «Άστρα», τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ο ηλεκτρονικός οδηγός byron.dimotikiagora.gr, η δημιουργία και αξιοποίηση του οποίου συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Δικαιούχοι της Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι άποροι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι οποίοι θα  έχουν προνομιακές τιμές και σημαντικές εκπτώσεις στα καταστήματα του Δήμου μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της Κάρτας είναι τα ακόλουθα:
  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΓΑ
· ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ
· ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
· ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΚΑΣ
· ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ
· ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ή
· ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚΑΣ
· ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟΡΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
· ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
· ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΑΜΕΑ
· ΚΑΡΤΑ ΑΜΕΑ ή
· ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΑΝΩ ΤΟΥ 67%) ΑΠΟ     Β’/ΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
· ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
*ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ/ *ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
· ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
· ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ή
· ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ
· ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΕΡΓΟΙ
· ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
· ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

*
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ Ή ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 24 ΕΤΩΝ.
**ΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ Ή ΔΗΜΟΤΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Βύρωνα και την κυρία Ειρήνη Μανωλά, στο τηλ. 210- 7608538, καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι 5 μ.μ.

Κλειστός ο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων

27 Νοεμβρίου 2015

Ο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων (Χωματερή) θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.   Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι είναι πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων τις επόμενες ημέρες.   Παρακαλούνται οι πολίτες να δείξουν κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας. Σας ευχαριστούμε.

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

24 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Βύρωνα, συμμετέχει στον φετινό Τηλεμαραθώνιο Αγάπης που διοργανώνει η η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef σε συνεργασία με την ΕΡΤ και είναι αφιερωμένος στα προσφυγόπουλα. Στις παιδικές παραστάσεις «H Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν ΄Άντερσεν και το «Το Μπλε Ρουμπίνι» του Σερ Άρθρουρ Κόναν Ντόυλ που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και του 11ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα και που θα διεξαχθούν στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον κινηματοθέατρο “Νέα Ελβετία”, πρόκειται να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά εμβολίων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Στο χώρο των παραστάσεων θα βρίσκεται κουμπαράς.

Εκταμίευση ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων

25 Νοεμβρίου 2015

Έπειτα από καθυστέρηση, αρχές Νοέμβρη, εκταμιεύθηκε και ήδη αποδίδεται η γ' δόση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας. Σήμερα, 25 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η λήψη της δ' δόσης, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία 78.270 ευρώ θα αποδοθούν σύντομα στα σχολεία του Βύρωνα.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ