Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διήμερη Οικοσυνάντηση στον Υμηττό με τους μικρούς Βυρωνιώτες

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διήμερη Οικοσυνάντηση στον Υμηττό με τους μικρούς Βυρωνιώτες

Ένα διήμερο περιπέτειας με περιβαλλοντικά μηνύματα, οικολογική ευαισθησία, καθαρισμό του βουνού και πολύ παιχνίδι πέρασαν το Σαββατοκύριακο στον Υμηττό οι  μικροί μας συμπολίτες.
 
Η οικοσυνάντηση που διοργάνωσαν ο Δήμος Βύρωνα, οι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόφωνο» παρέα με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και τα «Οικολογήματα», στις 9 και 10 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ήταν μια ευκαιρία για δράση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του βουνού.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στον Κουταλά, όπου ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιλτιάδης Μπαντής και τα ενημέρωσαν για τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και του πρασίνου. Αμέσως μετά, τα παιδιά καθάρισαν το δάσος του Κουταλά και διαχώρισαν τα σκουπίδια σε ανακυκλώσιμα και μη.  Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα τεράστιο πανό γεμάτο οικολογικά μηνύματα και ζωγραφιές, προτρέποντας να διατηρήσουμε τον Υμηττό καθαρό, καθώς είναι υπόθεση όλων μας.
 
Την Κυριακή το πρωί, οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου Βύρωνα και ο Συντονιστής Προγραμμάτων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Βασίλης Νομικός «σύστησαν» στα παιδιά τον Υμηττό και τους μίλησαν για τις αναδασώσεις στην περιοχή, σημειώνοντας ότι όλοι μας και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, πρέπει να προσέχουμε το δάσος.  
 
Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν στο «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», υπό την καθοδήγηση της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων Βύρωνα-Καισαριανής. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εξαιρετική παράσταση κουκλοθεάτρου «ΟΙΚΟλογήματα», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Την παράσταση έδωσε η Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Κοκου-Μουκλό»
 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε στο χώρο έκθεση βιβλίων για το περιβάλλον, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν δωρεάν βιβλία.
 
Ένα πανό με οικολογικά μηνύματα και ζωγραφιές από τα παιδιά
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μίλτος Μπαντής μίλησαν στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος
Έτοιμοι για τον καθαρισμό του Υμηττού
Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες και ο Συντονιστής Προγραμμάτων του ΣΠΑΥ Βασικής Νομικός
Το <i>Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού</i>...
... υπό την καθοδήγηση της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων Βύρωνα-Καισαριανής
Με την παράσταση κουκλοθεάτρου <i>ΟΙΚΟλογήματα</i> ολοκληρώθηκε η οικοσυνάντηση

Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα με αφορμή την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

19 Απριλίου 2018

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, στη σημερινή γιορτή για την Ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης που έλαβε χώρα - όπως κάθε χρόνο- στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

ΝΤΑΝΚΑΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
 
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ