Ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από τις «Βραδιές Πολιτισμού»

Ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από τις «Βραδιές Πολιτισμού»

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στο χρόνο και την εποχή του παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου έχει την ευκαιρία να κάνει το κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση «Μερικοί το προτιμούν… παλιό», με την οποία συνεχίζονται οι «Βραδιές πολιτισμού» στο Δήμο Βύρωνα, την Τρίτη 5 Μαρτίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».
 
Πρόκειται για ένα φόρο τιμής στις αξέχαστες ελληνικές ταινίες και τις ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Έξι περφόμερς και δύο μουσικοί ζωντανεύουν αγαπημένες σκηνές και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου από το 1930 μέχρι σήμερα. Οι δεκαετίες περνούν και αφήνουν τα σημάδια τους πάνω σε μια ασπρόμαυρη κλακέτα, με τους ηθοποιούς να γράφουν και να σβήνουν όλα όσα στην πορεία χαράχτηκαν στην καρδιά και τη μνήμη μας.
 
Η παράσταση ξεκινάει στις 8 το βράδυ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

24 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Βύρωνα, συμμετέχει στον φετινό Τηλεμαραθώνιο Αγάπης που διοργανώνει η η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef σε συνεργασία με την ΕΡΤ και είναι αφιερωμένος στα προσφυγόπουλα. Στις παιδικές παραστάσεις «H Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν ΄Άντερσεν και το «Το Μπλε Ρουμπίνι» του Σερ Άρθρουρ Κόναν Ντόυλ που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και του 11ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα και που θα διεξαχθούν στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον κινηματοθέατρο “Νέα Ελβετία”, πρόκειται να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά εμβολίων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Στο χώρο των παραστάσεων θα βρίσκεται κουμπαράς.

Το Κέντρο Χορού Ντάνκαν θα φιλοξενήσει φέτος την ετήσια συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Χορού (29/11 - 2/12)

24 Νοεμβρίου 2015

Το Κέντρο Χορού Ντάνκαν, ένα δυναμικό Κέντρο Xορού αφιερωμένο στη χορογραφική έρευνα, εκπαίδευση και δημιουργία, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Χορού (European Dancehouses Network – EDN) από το 2009, θα φιλοξενήσει φέτος την ετήσια συνέλευση του Δικτύου που θα πραγματοποιηθεί από τις 29/11 έως και τις 2/12. Στον ιδιαίτερο αυτό ιστορικό χώρο που συνδέεται με την αρχή του σύγχρονου χορού και τις εμβληματικές προσωπικότητες της Isadora και του Raymond Duncan, θα συναντηθούν 30 Καλλιτεχνικοί Διευθυντές από τα μεγαλύτερα Κέντρα Χορού της Ευρώπης (CND Paris, Maison de la Danse –Lyon, Mercat de les Flors-Barcelona, Montemor –Portugal, Tanzhaus NRW –Dusseldorf, Hellerau –Dresden, Dansens Hus –Stockholm, Dance Gate –Λευκωσία, Στέγη Χορού-Λεμεσός, Stuk-Leuven, Dansmakers-Amsterdam, The Place –London, Tanz Quartier-Vienna, Tanssin Talo Ry-Helsinki, Klap –Marseille, K3 – Hamburg κ.ά).

Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Βύρωνα, διοργανώνουν πολιτιστικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

20 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Βύρωνα, διοργανώνουν κινηματογραφικό αφιέρωμα, έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.