Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμενών αιθουσών παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού
30 Μαρτίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμενών αιθουσών παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού

Εγκαινιάσθηκαν οι ανακαινισμένες αίθουσες του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα από τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη παρουσία εκπροσώπων αθλητικών σωματείων, καθώς και γονέων.
 
Πιο συγκεκριμένα, το 2010, μία αίθουσα γυμναστικής του Σταδίου είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς. Με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ύψους 57.000 ευρώ, ο χώρος ανακατασκευάστηκε, δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες οι οποίες και αποδίδονται από τη Δημοτική Αρχή στην αθλητική κοινότητα του Βύρωνα.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Με χαρά,  υπερηφάνεια και χρέος παραδίδουμε στην αθλητική κοινότητα της πόλης μας την ανακαινισμένη αίθουσα  του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Ο Δήμος μας έχει πλούσια αθλητική παράδοση. Καλλιεργούμε 13 ολυμπιακά αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο, βόλεϊ, χάντμπολ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, πινγκ πονγκ, πάλη, τάε κβο ντο, τζούντο, κολύμβηση, τένις  και από σήμερα θα προστεθεί και η πυγμαχία που θα στεγαστεί σε αυτόν τον χώρο. Η πόλη μας διέθετε σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και η δική μας δημοτική Αρχή, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, έθεσε ως πρώτιστο μέλημά της την άμεση συντήρησή τους. Μετά την ανακατασκευή αυτής της αίθουσας προχωράμε σε παρεμβάσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και πιο συγκεκριμένα, στην ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Εργάνη, στη συντήρηση των ανοικτών γηπέδων του 2ου αθλητικού κέντρου, των κλειστών γυμναστηρίων, καθώς και των εξεδρών του Δημοτικού Σταδίου, προχωρούμε με την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Εργάνη και θα συνεχίσουμε με τη συντήρηση των ανοικτών γηπέδων του 2ου αθλητικού κέντρου, των κλειστών γυμναστηρίων, καθώς και των εξεδρών του Δημοτικού Σταδίου. προχωρούμε με την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Εργάνη και θα συνεχίσουμε με τη συντήρηση των ανοικτών γηπέδων του 2ου αθλητικού κέντρου, των κλειστών γυμναστηρίων, καθώς και των εξεδρών του Δημοτικού Σταδίου.πάντα με την αρωγή της Πολιτείας. Ευχαριστώ τον Υπουργό Γιώργο Βασιλειάδη που μας τίμησε με την παρουσία του στα εγκαίνια και φυσικά τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση ώστε να ανακαινισθούν οι αίθουσες.»
 
Ο Υπουργός Αθλητισμού από την πλευρά του σημείωσε: «Για εμάς που ηγούμαστε της ηγεσίας του Αθλητισμού αποτελεί τεράστια ηθική ικανοποίηση όταν, με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, κατορθώνουμε, με χρηστή διαχείριση, να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις σε Δημοτικά Γυμναστήρια ανά την χώρα. Με αυτές τις μικρές «νίκες» ξεχνάμε το άγχος, τη στεναχώρια και τις δύσκολες, πολλές φορές, αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε. Εύχομαι στον Δήμαρχο Βύρωνα, τα σωματεία, τους αθλητές και τους Δημότες να είναι καλορίζικη η όμορφη αυτή αίθουσα που θα στεγάσει τα παιδιά μας και τον κόσμο, ο οποίος αποκαμωμένος από την οικονομική κρίση βρίσκει διέξοδο στον αθλητισμό. Εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε να παρέχουμε τις συνθήκες ασφαλούς άθλησης και να διευκολύνουμε όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιακών κατηγοριών να αθλούνται με αξιοπρέπεια. Όλα αυτά τα μικρά επιτεύγματα γίνονται ακόμα πιο σημαντικά αν αναλογιστούμε ότι δεν έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τον ΟΠΑΠ, τον ζωοδότη του ελληνικού Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον οποίο οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ξεπούλησαν χωρίς τη στοιχειώδη διαπραγμάτευση. Αλλά αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε μπροστά με όποια μέσα διαθέτουμε και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και τον Αθλητισμό μας. Η αίθουσα αυτή δεν ανακατασκευάστηκε με λεφτά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, και σε αυτόν επιστρέφει τώρα προς αξιοποίηση. Δυστυχώς βρισκόμαστε στην εποχή που τα αυτονόητα γίνονται μέγα ζήτημα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε όποια Δημοτική Αρχή προσπαθεί με χρηστή διοίκηση να κάνει παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις προς όφελος της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε βήμα – βήμα και μέρα με την μέρα την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, αναβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο».
 
Μετά την εκδήλωση, αθλήτριες της ρυθμικής Γυμναστικής του αθλητικού συλλόγου «Ένωση Βύρωνα» παρουσίασαν επίδειξη που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
 
Στη συνέχεια, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, ενώ ακολούθησε συνομιλία ανάμεσα στον Δήμαρχο Βύρωνα και στον Υπουργό για μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν στην ευρύτερη αθλητική ανάπλαση του Βύρωνα.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ. Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Ειδικός Σύμβουλος Αθλητισμού Τάσος Μπουτίνος, o Γ.Γ. Ε.Ο. Πυγμαχίας Περικλής Τρικαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Γιάννης Μαυρίκης, Χρήστος Σπυρόπουλος και Λεμονιά Κλωνάρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοί Σοφία Δασκαλάκη και Νίκος Κορρές, ο Πρόεδρος της «Ένωσης Βύρωνα» Άρης Κούζας, ο Πρόεδρος της «Δόξας Βύρωνος» Μιχάλης Καούκης, ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Παλμός» Κώστας Καπάνης, από «Γ.Σ Νίκη Βύρωνα» Δημήτρης Παππάς, από τον «Αστέρα Βύρωνα» ο Πέτρος Μήτρου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» Πάνος Τριγάζης.
 
 
*Οι φωτογραφίες είναι του Αντώνη Συμεωνάκη και της Μιχαέλας Μαραζώτη.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

14 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την κριτική που ασκείται για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών προς το Δήμο μας.

ΝΤΑΝΚΑΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
 
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ