Επίσκεψη του CESC CASADESUS στο Κέντρο Μελέτης Χορού
15 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη του CESC CASADESUS στο Κέντρο Μελέτης Χορού "Ντάνκαν"

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, ο Cesc Casadesus, επισκέφθηκε το Κέντρο Μελέτης Χορού "Ντάνκαν".
 
Ο Cesc Casadesus μετέφερε την εμπειρία του από τη μέχρι τώρα θητεία του ως διευθυντής του Mercat de les Flors, του μεγαλύτερου Κέντρου Χορού της Βαρκελώνης και ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων Χορού EDN, τόνισε ότι αυτά τα Κέντρα Χορογραφικής  Έρευνας και Δημιουργίας, στα οποία συγκαταλέγεται και το Κέντρο "Ντάνκαν", βασίζονται στις μακροχρόνιες συνεργασίες, στην εμπιστοσύνη, στην υποστήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας και στην αγάπη για τη δημιουργία.

Αναφέρθηκε επίσης στην έμπνευση που άντλησε από τον χώρο και  τις δράσεις του Κέντρου "Ντάνκαν" στη διάρκεια της συνάντησης του Δικτύου
EDN που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 με συμμετοχή 30 καλλιτεχνικών διευθυντών από τα μεγαλύτερα Κέντρα Χορού της Ευρώπης.  Η συνάντηση με τον χώρο και τους Έλληνες καλλιτέχνες και όλη η δουλειά ενδοσκόπησης που έγινε στη διάρκεια του τριήμερου, ήταν η βάση του πενταετούς πλάνου που κατέθεσε για το φεστιβάλ Greg.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ που εστιάζει στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, συμμετέχουν από τον χώρο του χορού, εκτός από τον  «Μεγάλο Δαμαστή» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη και το «Cementary» της Πατρίσιας Απέργη. Πρόκειται για δύο χορογράφους που το Κέντρο Ντάνκαν έχει υποστηρίξει ουσιαστικά στην καλλιτεχνική τους αναζήτηση. 
 
Η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου, ξενάγησε στη συνέχεια τον Cesc Casadesus στο Θέατρο Βράχων, όπου και συζητήθηκε η  προοπτική μελλοντικής συνεργασίας στον προγραμματισμό των επόμενων ετών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Κέντρου "Ντάνκαν" Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ντάνκαν και σκηνοθέτης Τώνια Σταυροπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Λεμονιά Κλωνάρη, η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου "Ντάνκαν" Κώστας Καλημέρης, Κριτικός Λογοτεχνίας και Νατάσα Ζούκα, Χορογράφος.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 

Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραυμόνδου Ντάνκαν

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ