Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα
3 Ιουλίου 2017

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων Δ. Βύρωνα για αποχή από την καθαριότητα το Σάββατο και την Κυριακή 22-23 Ιουλίου και τη στάση εργασίας την Δευτέρα 24 Ιουλίου, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απαντήσεις σε όσα ανακριβή και προσχηματικά αναφέρονται, αναδεικνύοντας το στόχο που τελικά έχει. Αυτός δεν είναι άλλος από την πολιτική επίθεση στη Δημοτική αρχή και όχι η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και η ποιότητα της καθαριότητας στο Δήμο.

Λυπούμαστε πρωτίστως, γιατί για άλλη μια φορά και χωρίς κανένα λόγο, χρησιμοποιείται με εκβιαστικό τρόπο ο κρίσιμος τομέας της καθαριότητας της πόλης και της δημόσιας υγείας μέσα στο καλοκαίρι, για να μας αναγκάσει να αποδεχθούμε ένα αίτημα, για το οποίο αποφάσισε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο το σωματείο έχει ήδη εκθέσει τις απόψεις τους.

Άλλωστε θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος για μια Δημοτική Αρχή να μην αξιοποιήσει τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης και να προχωρήσει στις περισσότερες δυνατές προσλήψεις για να βελτιώσει την καθαριότητα του Δήμου; Πιστεύουμε ότι δεν θα βρει κανένα. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και επιβάλει τον ισοσκελισμό των ανταποδοτικών τελών, που εισπράττονται από τους δημότες για την καθαριότητα και τον φωτισμό, καθώς και των δαπανών που αντίστοιχα ικανοποιούνται. Περισσότερες προσλήψεις θα μπορούσαν να γίνουν μόνο με αύξηση των δημοτικών τελών πράγμα ανεπίτρεπτο ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η καλύτερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, ο εξορθολογισμός των οικονομικών του στοιχείων και παρά τα μειωμένα λόγω κρίσης κατά 2 εκ. ευρώ έσοδα από τα τέλη, μας δίνει τη δυνατότητα για προσλήψεις 22 μονίμων υπαλλήλων – οι πρώτες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων ύστερα από 9 χρόνια.

Σαν Δημοτική αρχή ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την καθαριότητα στο Δήμο ή ότι δεν χρειάζονται και άλλες προσλήψεις. Άλλωστε για το λόγο αυτό δαπανώνται περίπου 120.000 ευρώ το χρόνο για υπερωρίες.

Εκτιμούμε - σε συνεργασία με τους εργαζόμενους - ότι έχουμε βελτίωση σε πολλούς τομείς (αποκομιδή, πλύσιμο κάδων, καθαριότητα δρόμων, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων) και είμαστε έτοιμοι για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για περαιτέρω βελτίωση. Η αύξηση της ανακύκλωσης και η μείωση των απορριμμάτων που πηγαίνουν για ταφή, θα δώσουν τη δυνατότητα για  περισσότερες προσλήψεις προσωπικού. Η καθαριότητα όμως δεν εξαρτάται μόνο από την πρόσληψη προσωπικού, αλλά και από την καλύτερη αξιοποίησή του, όπως επίσης και από αλλαγές στον σχεδιασμό.

Δηλώνουμε ότι, με συνέπεια, αποφασιστικότητα, επιμονή και χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τη λειτουργία του Δήμου, θα δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα για τη βελτίωση της καθαριότητας, πάντα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους δημότες. Σύντομα θα φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Καλούμε το Δ.Σ. του σωματείου να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να αναθεωρήσει τη στάση του, που δεν προσφέρει τίποτα αυτή την στιγμή, παρά μόνο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

 

Παραδόθηκε η Παιδική Χαρά στη Ραιδεστού στους μικρούς φίλους του Δήμου Βύρωνα

20 Ιουλίου 2018

Εγκαίνια με χορούς, τραγούδια και παιχνίδι, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Ιουλίου στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται επί της οδού Ραιδεστού.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα θαλασσίων λουτρών για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.

Ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα θαλασσίων λουτρών στην πλαζ Βουλιαγμένης για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Πραγματοποιήθηκαν 15 θαλάσσια λουτρά και συμμετείχαν 95 μέλη.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ