Άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής
11 Αυγούστου 2017

Άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 14.00, σε υπαίθρια έκταση πλησίον του Σκοπευτηρίου Καισαριανής είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ στον χώρο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Βύρωνα.
 
Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με δύο διαφορετικές εστίες,  στο δάσος του σκοπευτηρίου, στα όρια με τον Βύρωνα πολύ κοντά στην διασταύρωση των οδών Κρυστάλλη και Θεοτοκοπούλου.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 14.03 ενημερώθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων, ο Αντιδήμαρχος – υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ. Βύρωνα - Γιάννης Μαυρίκης ο οποίος και ενήργησε άμεσα ειδοποιώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου μας.
 
Στις 14.08 αφίχθησαν στο σημείο της πυρκαγιάς τα πρώτα δύο οχήματα της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Δ. Βύρωνα και οι δύο υδροφόρες του Δήμου μας. Ακολούθησαν 3 ελικόπτερα, 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες πλήρωμα και ένα πεζοπόρο με 11 άτομα δύναμη.
 
Η άμεση επέμβαση της ομάδας μας είχε κρίσιμη συμβολή στη μη περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν δυνάμεις στον χώρο για περιφρούρηση της  δασικής έκτασης όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.
 
Πολύ σημαντική στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ήταν η συμβολή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των αντίστοιχων διευθύνσεων των Δήμων Ηλιούπολης, Παπάγου – Χολαργού και Διονύσου.
 
Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης, με τον Δήμο Βύρωνα να προβαίνει σε αναδάσωσή τους με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων και σεβασμό στο βουνό ώστε να αποφευχθεί επιπλέον ζημιά στην κατεστραμμένη δασική βλάστηση.
 
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην αντιμετώπιση της φωτιάς, από τους επίσημους φορείς που συνέδραμαν ως όφειλαν, αλλά και τους πολίτες που με αίσθημα ευθύνης βοήθησαν τους ενεργούντες όπου χρειάστηκε και καθιστά σαφές ότι θα σταθεί εμπόδιο σε όποιον επιβουλεύεται το δάσος του Υμηττού.
 
Παρόντες από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της πυρκαγιάς ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυρίκης, Δημήτρης Κόκκαλης και Λεμονιά Κλωνάρη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Δασκαλάκη, Αλέξης Σωτηρόπουλος και Γιώργος Κριατσιώτης.
 
 
 
Σημ. Η φωτογραφία στο εξώφυλλο της ανάρτησης είναι αρχείου και αλιεύθηκε από την ιστοσελίδα: http://www.iefimerida.gr

 

Παραδόθηκε η Παιδική Χαρά στη Ραιδεστού στους μικρούς φίλους του Δήμου Βύρωνα

20 Ιουλίου 2018

Εγκαίνια με χορούς, τραγούδια και παιχνίδι, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Ιουλίου στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται επί της οδού Ραιδεστού.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα θαλασσίων λουτρών για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.

Ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα θαλασσίων λουτρών στην πλαζ Βουλιαγμένης για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Πραγματοποιήθηκαν 15 θαλάσσια λουτρά και συμμετείχαν 95 μέλη.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ