Οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα συμμετέχουν στο 11ο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε.Ρ.
1 Νοεμβρίου 2017

Οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα συμμετέχουν στο 11ο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε.Ρ.

Οι αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία και η εξέλιξη και πρόοδος της επιστήμης καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.  Ο παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο του, έχει ανάγκη από διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση στην εξέλιξη της επιστήμης του. Αυτό συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των παιδαγωγικών του αντιλήψεων και στρατηγικών και τελικά στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει.

Σαν Διεύθυνση Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών, έχουμε στόχο την υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους γονείς τους. Επειδή πιστεύουμε ότι η επιμόρφωση αποτελεί παράγοντα βελτίωσης των υπηρεσιών μας, επενδύουμε στην παροχή νέας γνώσης, ώστε να πετύχουμε τη βελτίωση του παρεχομένου έργου στον ευαίσθητο χώρο της προσχολικής αγωγής. 

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουμε πάρει παλαιότερα σε αυτόν τον τομέα, όλοι οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας θα παρακολουθήσουν - με πλήρη κάλυψη του κόστους συμμετοχής τους από τη Δημοτική Αρχή - τις εργασίες του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ο.Μ.Ε.Ρ.

Συγκεκριμένα, στις 3, 4 & 5 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με Διεθνή Συμμετοχή, της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής Ο.Μ.Ε.Ρ. (Organisation Mondial pour l’Education Préscolaire- Παγκόσμιος Οργανισμός για την Προσχολική Εκπαίδευση) που οργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ και του University College London, Institute of Education, καθώς και με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ). Η Ο.Μ.Ε.Ρ. είναι μία επιστημονική, μη κρατική, μη κερδοσκοπική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής, που δραστηριοποιείται σε πάνω από εβδομήντα χώρες. Προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού στην εκπαίδευση και υποστηρίζει τις δραστηριότητες που βελτιώνουν την προσβασιμότητα σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και φροντίδα παιδιών ηλικίας 0-8 ετών. Εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις της UNESCO, της UNICEF και άλλων διεθνών οργανισμών με παρόμοιους στόχους.

Στο Συνέδριο συμμετέχει  η παιδαγωγός μας Παπαϊωάννου Ταξιαρχούλα, προϊσταμένη του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού μας, με αφίσα, το θέμα της οποίας είναι «Η φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους ως εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία για την απόκτηση γνώσης, την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης  και  ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση των  παιδιών σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα».   

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ