Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών
20 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης εγκαινίασε τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου στον χώρο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, επί της οδού Ιθώμης 6.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, στον χαιρετισμό του ανέφερε πως «σήμερα πραγματοποιείται ένας από τους μεγάλους στόχους που είχαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου χάρη στη μεγάλη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, καθώς είναι ο κύριος χρηματοδότης όλων των αναπτυξιακών προσπαθειών που κάνουμε ως δήμος. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε τους αδύναμους, τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε μόνο στους εθελοντές, έπρεπε να δημιουργήσουμε μία δομή ως δήμος για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας». Στη συνέχεια του λόγου του ευχαρίστησε την «πολύ σπουδαία κοινωνική υπηρεσία», όπως τόνισε «γιατί είναι ένα δικό μας έργο, που καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου», ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του με την υπόσχεση ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν άνθρωπο που έχει ανάγκη δίχως  βοήθεια» και με ευχές για «καλές γιορτές, αλληλέγγυα και με λιγότερα προβλήματα».
 
Η Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Πόπη Σταυροπούλου που εκπροσώπησε την περιφέρεια, στον χαιρετισμό που απέδωσε τόνισε ότι είναι «πολύ σημαντικό που ο Δήμος Βύρωνα αποκτά αυτές τις δομές καθώς μέχρι σήμερα διέθετε εθελοντικές δομές που κάλυπταν αυτές τις ανάγκες σε τρόφιμα όπως φερ ειπείν είναι το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, όμως καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι πολύ πιο ουσιαστικό να μπορεί να γίνεται αυτό όχι μόνο σε εθελοντική βάση αλλά από τις δομές του δήμου
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Πόπη Σταυροπούλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σταυρούλα Κοττάκη, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Μαυρίκης και Λεμονιά Κλωνάρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αρβανίτης.
 
Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου βρίσκονται, λειτουργούν και παρέχουν:
 
1. Κοινωνικό Παντοπωλείο:
Ιθώμης 6 (αγορά του Βύρωνα), Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 17.00 μ.μ., τηλ.: 210-76.24.403, e-mail: koin.pant@dimosbyrona.gr
 
Σκοπός είναι η ανακούφιση των απόρων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στόχος του είναι η διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών βασικής υγιεινής σε τακτική βάση καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: - άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων στη χώρα, των ανιθαγενών και των αιτούντων διεθνούς προστασίας. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια με στόχο την παροχή βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως: άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, άτομα με αναπηρίες και προβλήματα υγείας, ψυχικά νοσούντες και γενικότερα νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.
Τα προϊόντα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» παρέχονται στους δικαιούχους δωρεάν και προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης.
 
2. Παροχή Συσσιτίου:
   Ιθώμης 6,Βύρωνα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομής «Παροχής Συσσίτιο»)
   Δημοτικός Πολυχώρος «ΑΣΤΡΑ» (Χώρος Παρασκευής Γευμάτων)
   Τηλ.:210 7653054 , Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr
 
Σκοπός της Δομής είναι:
α) σε καθημερινή βάση, δωρεάν σίτιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως: σε οικογένειες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες), σε ανέργους, σε αστέγους, και σε άπορους κατοίκους της περιοχής.
β) η υποστήριξη  των ευάλωτων κατοίκων του Δήμου Βύρωνα με Ενέργειες Ενδυνάμωσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης).
 γ) Κοινωνική Δικτύωση με Φορείς, Υπηρεσίες, επιχειρήσεις και εθελοντές της κοινότητας.
 
Ωφελούμενοι  για τις πιο πάνω υπηρεσίες είναι:
  • πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Βύρωνα
  • ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
  • άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
  • άνεργοι/ες
  • μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
 
3. Κοινωνικό Φαρμακείο:
Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας Τ.Κ.: 16232 τηλ.: 210 7624403
 
 

* Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ