Τέθηκε σε λειτουργία το 1ο σύστημα υπόγειων κάδων στην Πλ. Αγίου Λαζάρου
10 Ιανουαρίου 2018

Τέθηκε σε λειτουργία το 1ο σύστημα υπόγειων κάδων στην Πλ. Αγίου Λαζάρου

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη του 1ου πιλοτικού συστήματος υπόγειων κάδων μικτών απορριμμάτων το οποίο εγκαταστάθηκε στην Πλατεία του Αγίου Λαζάρου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα άτυπα εγκαίνια για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και πιο συγκεκριμένα τις μεταλλικές στήλες απόρριψης, το σύστημα ανύψωσης (με ηλεκτρική και υδραυλική σύνδεση από την κονσόλα ελέγχου) το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω στο πεζοδρόμιο με κλίση ώστε να αποφεύγεται η είσοδος νερού στο φρεάτιο, την υδραυλική υπόγεια πλατφόρμα με τους τέσσερις (4) κάδους 1100 λίτρων, η οποία έχει εγκατασταθεί σε τσιμεντένιο φρεάτιο.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής:

«Το σύστημα των υπόγειων κάδων συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς  απαλλάσσει από τη δυσοσμία και την ανάπτυξη επιβλαβών για την υγεία μικροβίων, είναι καλαίσθητο, δημιουργεί περισσότερο χώρο και τέλος, αποτρέπει την παράνομη αφαίρεση ανακυκλώσιμων υλικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι υπόγειοι κάδοι τέθηκαν σε λειτουργία και είναι στη διάθεση των δημοτών, οι οποίοι και ευελπιστούμε ότι θα «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια και θα προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία.

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία θα εγκαταστήσουμε υπόγειους κάδους και σε άλλα κεντρικά σημεία του Βύρωνα

Στην επίδειξη του συστήματος υπόγειων κάδων παρευρέθηκαν – εκτός από τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη – η Γενική Γραμματέας Σταυρούλα Κοττάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Μαυρίκης, Λεμονιά Κλωνάρη, Χρήστος Σπυρόπουλος και Δημήτρης Κόκκαλης.

 

* Φωτογραφίες: Floran Celhay

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ