Ενημέρωση για τα προσφυγικά του Καρέα από τη Δημοτική Αρχή
27 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για τα προσφυγικά του Καρέα από τη Δημοτική Αρχή

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου η ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων του Καρέα για το έργο «Ανάπλαση της περιοχής των προσφυγικών του Καρέα», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το Δήμο Βύρωνα.

 

Τα «προσφυγικά» είναι μια περιοχή στον Καρέα του Δήμου Βύρωνα, που οικοδομήθηκαν το 1955 για να στεγάσουν πρόσφυγες από την Αρμενία, τη Ρουμανία, Ρωσοπόντιους κ.α.

 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, στην ενημέρωση των φορέων και των κατοίκων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο Αστικό Κέντρο Καρέα (ΚΕΦΟ), τόνισε ότι οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν επιλύουν μια σειρά από σημαντικά προβλήματα πολλών ετών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την περιοχή του Καρέα εν γένει.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να ανακατασκευαστεί το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων υδάτων με σύγχρονες προδιαγραφές, το εσωτερικό οδικό δίκτυο με στρώση ψυχρής ασφάλτου, όλα τα υπάρχοντα πεζοδρόμια, οι πλατείες και η ενοποίησή τους με παρακείμενους χώρους για δημιουργία πρασίνου. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστεί με λάμπες LED, ενώ θα δημιουργηθούν επίσης παιδικές χαρές, παγκάκια, ξύλινες πέργκολες κ.α.

 

Τον λόγο έλαβε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης, ο οποίος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις λεπτομέρειες του έργου.

 

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που αντιμετωπίζει τον μαρασμό μιας ολόκληρης περιοχής, αναβαθμίζοντάς την. Σημαντική όμως είναι και η ίδια η ενημέρωση, διαδικασία που προάγει το διάλογο και τη συμμετοχή στα κοινά.

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Σταυροπούλου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Χρήστος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ζούμπος, Θανάσης Οικονόμου και εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καρέα, του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ποντίων Βύρωνακαι του Συλλόγου για την προώθηση της παραδοσιακής και σύγχρονης κεραμικής & χειροτεχνίας.

 

 *Φωτογραφίες: Φλοράν Σελάϋ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Image
  • Image
  • Image

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ