Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα

Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα δημιουργήθηκε τον Αύγουστο  του 2012 από μία ομάδα εθελοντών με σκοπό να στηρίξει τους  συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και  κάποιες βασικές ανάγκες τους.
 
Λειτουργούμε με βάση τις αποφάσεις που παίρνονται στη  συνέλευσή μας που γίνεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 8.00. Στη  συνέλευση συμμετέχουν εθελοντές και αρκετοί ωφελούμενοι,  συζητάμε τα θέματα της εβδομάδας που πέρασε και  προγραμματίζουμε τις δράσεις του επόμενου διαστήματος.
 
Το Δίκτυο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00- 1.00 με βάρδιες των τριών ατόμων.
Διανέμουμε σε τακτική βάση ( ανά 20μερο ) τρόφιμα μακράς διάρκειας ( αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα και ντομάτα σε κονσέρβες) και λάδι (ανά 2μηνο), σε περίπου 600 οικογένειες του Βύρωνα. Ο αριθμός αυτός δυστυχώς καθημερινά αυξάνεται.
 
Ο βασικός τρόπος συγκέντρωσης τροφίμων είναι η προσφορά των πελατών των Σούπερ Μάρκετ του Δήμου μας. Κάθε 2η Παρασκευή και Σάββατο διοργανώνουμε εξορμήσεις με μέλη μας , ενημερώνουμε για την δράση μας με φυλλάδιο και συγκεντρώνουμε τα τρόφιμα.
Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες, συνήθως στο μεσοδιάστημα έχουμε ελλείψεις, που αναγκαζόμαστε να καλύψουμε με αγορές από τα Σούπερ Μάρκετ.
 
Τα χρήματα για τις αγορές αυτές προέρχονται από δωρεές ιδιωτών ( με την μορφή διατακτικών από Σούπερ Μάρκετ ) ή από διάφορες δράσεις μας ( παζάρια, εκδηλώσεις κτλ ).
Επίσης διαθέτουμε σε καθημερινή βάση, ψωμί και αρτοσκευάσματα της προηγούμενης μέρας, που μας προσφέρουν 7 φούρνοι της περιοχής και συλλέγονται από εθελοντές μας.
 
Παράλληλα έχουμε οργανωμένο χώρο αποθήκευσης μεταχειρισμένου ρουχισμού. Κάθε Δευτέρα απόγευμα, στον χώρο μας λειτουργεί χαριστικό παζάρι ρούχων που είναι ανοιχτό για όλους.
 
Επικοινωνία:
Διεύθυνση: Κύπρου 36, 162 32 Βύρωνας 
Τηλέφωνο: 210 76 59 995
e-mail: info@diktioallvirona.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα