Γιατί να στειρώσω το ζώο μου;

Γιατί να στειρώσω το ζώο μου;

  • Για να μην ζευγαρώνει και συμβάλλει στην αναπαραγωγή νέων ζώων. Πάνω από το 70% των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα προέρχεται από γέννες δεσποζόμενων ζώων. Ακόμη και αν βρω να δώσω τα μικρά, ένας μεγάλος αριθμός θα καταλήξει σε λίγα χρόνια στο δρόμο ενώ στερώ από ένα άλλο αδέσποτο τη δυνατότητα να βρει σπίτι.            
  • Γιατί το ορίζει ο νόμος 4830/2021 (Άρθρο 9.1). Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 4εκατομμύρια αδέσποτων γάτων και σκύλων που ζουν και πεθαίνουν βασανιστικά στους δρόμους. Ξέρεις ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου είναι 1,5- 2 χρόνια; 
  • Για να μην υποφέρει άσκοπα εάν δεν το αφήνω να ζευγαρώνει, να μην το σκάει, να μην μπλέκει σε καυγάδες και να μην αρρωσταίνει από σχετικές ασθένειες των αναπαραγωγικών οργάνων και όχι μόνο. Ένα ζώο αστείρωτο που δεν ζευγαρώνει τυραννιέται και κινδυνεύει. Ένα ζώο αστείρωτο που ζευγαρώνει αυξάνει τα αδέσποτα. Ένα ζώο στειρωμένο ζει καλύτερα, ζει περισσότερο.
  • Η στείρωση δεν μεταβάλλει σε τίποτε το χαρακτήρα, την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ζώου. Μεταβάλει μόνο το ένστικτο αναπαραγωγής. 

Ως κίνητρο για την στείρωση δεσποζόμενων ζώων στο Βύρωνα, ο Δήμος παρέχει δωρεάν την τροφή τους για 6 μήνες. Δείτε εδώ https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11010

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα