Επιμορφωτικές ημερίδες για γονείς με θέμα την ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο και στην εφηβεία, από το Δήμο Βύρωνα
16 Μαρτίου 2021

Επιμορφωτικές ημερίδες για γονείς με θέμα την ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο και στην εφηβεία, από το Δήμο Βύρωνα

 Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης αλλά και της πρόληψης της ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων, το 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις, μέσω διαδικτύου, με θέμα: "Σχολείο και οικογένεια: συνεργασία για ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο και στην  εφηβεία". Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις  22 και 29 Μαρτίου ανά ομάδα σχολείων και ώρα 6.00 μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Στις επιμορφωτικές συναντήσεις θα γίνουν εισηγήσεις της κας Μαριλίνας Μπαδικιάν Ψυχολόγου Μsc και του κου Παναγιώτη Πίλουρη,  Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου. Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων θα αναπτυχθούν αναλυτικά  τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της προ-εφηβείας και της εφηβείας, η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο των γονέων αλλά και τις κατάλληλες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ οικογένειας –σχολείου. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους γονείς.

 

Στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας και επειδή η σχέση σχολείου και οικογένειας δεν κρατάει … αποστάσεις σας περιμένουμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε!

 

Δείτε στα συνημμένα αρχεία (παρακάτω) το πρόγραμμα των διαδικτυακών συναντήσεων, τον προγραμματισμό για τα σχολεία και τους συμμετέχοντες.  

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρας: 22 Μαρτίου 2021


Δείτε εδώ το πρόγραμμα της 2ης ημέρας: 29 Μαρτίου 2021

 

 

 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα