Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο αντιπλημμυρικό έργο Καρέα – Ηλιούπολης  και στα Προσφυγικά
26 Μαρτίου 2021

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο αντιπλημμυρικό έργο Καρέα – Ηλιούπολης και στα Προσφυγικά

Επίσκεψη στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Καρέα και της Ηλιούπολης που άρχισαν οι εργασίες του και στα Προσφυγικά του Καρέα που η ανάπλαση τους ολοκληρώθηκε πρόσφατα, πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου, επί των ημερών της οποίας δημοπρατήθηκαν αυτά τα δύο έργα. Την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, συνόδευαν ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ελένη Βασιλοπούλου και Σπύρος Αγγέλης.

Μιλώντας για την ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα η Ρένα Δούρου σημείωσε: «Είναι ένα μεγάλο έργο σε αυτόν τον ιστορικό τόπο, που περιλαμβάνει σύγχρονα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οδοφωτισμό με Led μέχρι και προβλέψεις οδικής ασφάλειας. Θα μου επιτρέψετε, σε προσωπικό επίπεδο, να αισθάνομαι υπερήφανη για την ανάπλαση των Προσφυγικών. Ένα όνειρο δεκαετιών  που το οφείλαμε και με τη δική μας υπογραφή παραδόθηκε σ΄ εκείνους που τους το χρωστούσε η νεότερη ιστορία». 

 

Κατά την επίσκεψη στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ξεκινήσει από την Ηλιούπολη, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, τόνισε: «Ξεκίνησε και εξελίσσεται αυτό το μεγάλο και πολύ χρήσιμο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θωρακίζει τις γειτονιές του Καρέα και της Ηλιούπολης. Ευχαριστούμε την περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου που το «έβαλε στις ράγες» και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του σε 18 μήνες, θα λύσουμε προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν για χρόνια, κάθε φορά που είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις».    

 

Από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης σημείωσε: «Με τη Ρένα Δούρου,  επισκεφθήκαμε σήμερα τα αντιπλημμυρικά έργα του Βύρωνα και της Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων  ευρώ, που δημοπρατήθηκαν στη διάρκεια της θητείας της και μετά την ολοκλήρωση τους πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε ένα μεγάλο και χρόνιο  πρόβλημα και για τους δύο δήμους».

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα