Προσφορά εκθεμάτων για το Μουσείο Ιστορίας Βύρωνα - Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του
1 Απριλίου 2021

Προσφορά εκθεμάτων για το Μουσείο Ιστορίας Βύρωνα - Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και είναι πλέον επισκέψιμη από τους πολίτες η ιστοσελίδα του Μουσείου Ιστορίας Δήμου Βύρωνα (https://www.dimosbyrona.gr/mouseio/). 
 
Η ενεργοποίηση του διαδικτυακού ιστότοπου σηματοδοτεί ουσιαστικά το άνοιγμα του Μουσείου προς την κοινωνία και τους πολίτες του Βύρωνα, οι οποίοι μπορούν πλέον να προσφέρουν υλικό από το προσωπικό και οικογενειακό τους αρχείο που ενδεχομένως, να περιληφθεί στα εκθέματα του νέου Μουσείου, ύστερα από την αξιολόγηση των ειδικών συνεργατών του. 

Για το σκοπό αυτό στην ιστοσελίδα του Μουσείου υπάρχει ειδικό έντυπο περιγραφής προσφερόμενων υλικών καθώς και η προβλεπόμενη (απολύτως διαφανής) διαδικασία. 
 
 
 
«Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του Μουσείου Ιστορίας Βύρωνα», δήλωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και συμπλήρωσε: «Μετά την ψήφιση της Ιδρυτικής Πράξης του Μουσείου από το Δημοτικό Συμβούλιο επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη το συντομότερο δυνατόν. Στην προσπάθεια αυτή οι πολίτες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ζητάμε από τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισσες να προσφέρουν υλικό από το αρχείο τους προκειμένου όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια παρακαταθήκη για την κοινή μας κληρονομιά που θα την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα Μουσείο για τον Βύρωνα που μας αφορά όλους και μας περιλαμβάνει όλους, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς».    
 

Δείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Βύρωνα: https://www.dimosbyrona.gr/mouseio/
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα