Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
24 Απριλίου 2021

Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

 "Σήμερα τιμούμε μια θλιβερή επέτειο, καθώς συμπληρώνονται 106 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915, που άφησε πίσω της περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο νεκρούς.

Τη μέρα αυτή, που αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας του 20ου αιώνα, οφείλουμε να τη θυμόμαστε και να τη μνημονεύουμε. Όχι μόνο γιατί οι Αρμένιοι και οι Αρμένισσες έζησαν την απερίγραπτη φρίκη, που γνώρισαν επίσης οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες Έλληνες και τόσοι άλλοι, όχι μόνο γιατί είναι ένας γειτονικός λαός με κοινή μοίρα με το λαό μας αλλά, κυρίως, γιατί πρέπει να διδασκόμαστε από τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος. Γιατί πρέπει καθημερινά και με κάθε τρόπο να αντιστεκόμαστε στη λογική και την προπαγάνδα του μίσους και της αλληλοεξόντωσης και να προωθούμε αυτά που μας ενώνουν και προάγουν την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Έλληνες και Αρμένιοι συμβιώνουν αρμονικά, σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη, εδώ και αιώνες. Συνεργάζονται, δημιουργούν και ενίοτε μεγαλουργούν. Στην πόλη μας, στον προσφυγικό Βύρωνα, έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε μια ιδιαίτερα δυναμική και δημιουργική αρμενική κοινότητα και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό! Είναι οι συμπολίτες, οι γείτονες και οι φίλοι, που μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα, οι ίδιες ανησυχίες και τα τα ίδια όνειρα!"

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα