To 1o street art festival του Δήμου Βύρωνα είναι γεγονός!
11 Μαϊου 2021

To 1o street art festival του Δήμου Βύρωνα είναι γεγονός!

Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά την ίδια τους τη ζωή τους για την ελληνική ανεξαρτησία, (διασημότερος από αυτούς υπήρξε ο Λόρδος Βύρωνας) δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, απαντούν στο ερώτημα: Πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία, εμπνέουν ακόμη και σήμερα;
 
Το 1o street art festival θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου 2021 και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences. Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος θα παρέμβουν δημιουργικά στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου "Στέφανος Καραλής" αλλά και σε άλλα -εξωτερικά επίσης- σημεία της πόλης.
 

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι γνωστοί σε όλους τους θαυμαστές της ενεργής Αθηναϊκής street art σκηνής: 

Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά αναμορφικά γυναικεία πορτραίτα του.

Ο Alone98 που για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο.

Η εικαστικός Chrysolie που χρησιμοποιεί πλήθος τεχνικών και μεθόδων όπως εικονογράφηση, ζωγραφική σε χρηστικά αντικείμενα, ρούχα , τοιχογραφίες  και μικτές τεχνικές.

Ο Fotizontas ο οποίος πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές της street art (stencil, paste ups, spray, ακρυλικά) δημιουργεί όμορφα εργα γεμάτα σχόλια για την κοινωνία, τον καπιταλισμό και την υπερκατανάλωση, την οικολογία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας. 

Ο Krah με τα εντυπωσιακά και υπέροχα φανταστικά πλάσματα που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.

Ο Nozo1 που χρησιμοποιεί κυρίως την ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα δημιουργώντας έργα μεγαλης ομορφιας και αποδίδοντας στοιχεία ρεαλισμού με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους δημιουργούς του χώρου.

Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis  ενεργός στη street art από το 2008  με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.

Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, εμπνευσμένες από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις. 

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι δώδεκα βασικές τοιχογραφίες.  Με ωραία μουσική υπόκρουση, θα γίνουν και άλλες συμπληρωματικές δράσεις.

Από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής, όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργικά στην εκδήλωση, γράφοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία». Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί διαγωνισμός-παιχνίδι με ωραία, καλλιτεχνικά δώρα.

Μείνετε συντονισμένοι στις δημοσιεύσεις μας στα social media. Σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες!

Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο 29/5 & Κυριακή 30/5

Πληροφορίες: στη σελίδα του festival https://www.facebook.com/vyronasstreetart 

 

 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα