Αίτημα του Δήμου Βύρωνα για επίσπευση των ενεργειών αποκατάστασης των δρόμων μετά τις εργασίες για φυσικό αέριο
4 Ιουνίου 2021

Αίτημα του Δήμου Βύρωνα για επίσπευση των ενεργειών αποκατάστασης των δρόμων μετά τις εργασίες για φυσικό αέριο

Τους τελευταίους μήνες εκτελούνται στο Δήμο Βύρωνα εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου, οι οποίες -όπως είναι αναμενόμενο- δημιουργούν αναστάτωση και προβλήματα στις γειτονιές της πόλης. 

Συμμεριζόμενοι το πρόβλημα επικοινωνήσαμε και εγγράφως με την εταιρεία «Διανομή Αερίου Αττικής», που εκτελεί τα έργα αυτά και ζητήσαμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει άμεση μέριμνα για τον καθαρισμό των οδών και των πεζοδρομίων, την επιδιόρθωση των δικτύων, που υφίστανται ζημιές από τις εργασίες και την άμεση αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών.

Παράλληλα, συνεργείο του Δήμου Βύρωνα με την υδροφόρα κάθε μεσημέρι καταβρέχει και ξεπλένει τους δρόμους στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για να καθαριστούν, έως ένα βαθμό και να περιοριστεί η σκόνη έως ότου αποκατασταθούν οριστικά.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για όσο καιρό διαρκέσουν τα έργα αυτά, καθώς η αναστάτωση και τα προβλήματα είναι προσωρινά, ενώ η ωφέλεια και τα πλεονεκτήματα από τη χρήση φυσικού αερίου για όλους μας, θα είναι μόνιμες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες που εκτελούνται αυτήν την περίοδο, έχουν ως στόχο μέχρι το τέλος του 2021, το δίκτυο στον Βύρωνα να επεκταθεί κατά  9 χιλιόμετρα και μέχρι το 2025 να ξεπεράσει  τα 27 χιλιόμετρα, συνολικά. Το υπάρχον σήμερα δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη μας είναι, 24 χιλιόμετρα.

Υπενθύμιση! 

Για τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, εκπρόσωποι  της ΕΔΑ Αττικής, βρίσκονται από την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και κάθε Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00, στο δημοτικό περίπτερο στο Πάρκο Καραολή & Δημητρίου (απέναντι από το Δημαρχείο Βύρωνα).

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα