Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Μήνυμα του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστου Σπυρόπουλου
14 Ιουνίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Μήνυμα του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστου Σπυρόπουλου

 «Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως Ημέρα Εθελοντή  Αιμοδότη. Για το 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) θέτει ως κεντρικό μήνυμα αυτής της ημέρας: «Δώσε αίμα και κράτα τον κόσμο ζωντανό» (Give blood and keep the world beating) και έχει επιλέξει ως χώρα επίκεντρο του εορτασμού, την Ιταλία.

Η ενημερωτική εκστρατεία του Π.Ο.Υ. για το 2021 στοχεύει:

·         Να ευχαριστήσει τους αιμοδότες σε παγκόσμια κλίμακα και να δημιουργήσει ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία

·         Να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη

·         Να ενθαρρύνει τη νεολαία να αγκαλιάσει το ανθρωπιστικό κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία και να εμπνεύσει κι άλλους συνανθρώπους να κάνουν το ίδιο

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και εκούσιας προσφοράς εκατομμυρίων ανθρώπων, καθημερινά, στη διασφάλιση ενός πολύτιμου αγαθού ζωής. Αυτή η προσφορά έχει τεράστια ηθική και πολιτισμική αξία, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας, γιατί η ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις ανάγκες ποιοτικής φροντίδας μεγάλης ομάδας ασθενών, εξαρτάται από την επάρκεια και την ασφαλή χορήγηση αίματος.

Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει τρεις φορές το χρόνο, δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου μας και ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνανθρώπους μας που κατά καιρούς έχουν στηρίξει αυτή μας την πρωτοβουλία.

Το επόμενο ραντεβού για αιμοδοσία είναι την Τετάρτη 23 Ιουνίου, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και καλούμε όσες και όσους έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν για να προσφέρουν αυτό το ξεχωριστό δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας».

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα