Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET
30 Ιουνίου 2021

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET

 Μετά την αρχική σύσταση της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET τον Δεκέμβριο του 2020, στις 17 Ιουνίου 2021 η Πολιτική Επιτροπή συνεδρίασε για 2η φορά και εξέλεξε Εκτελεστική Επιτροπή με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Απλό Μέλος.

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης που ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου, δήλωσε σχετικά: "Επέλεξα να θέσω στην διάθεση του δικτύου CIVINET την υποψηφιότητά μου, γιατί ο Δήμος Βύρωνα μπαίνει πλέον δυναμικά στη μάχη της Βιώσιμης Κινητικότητας και των ΣΒΑΚ, βρίσκοντας την επιλογή αυτή ως μονόδρομο για μια περιβαλλοντικά φιλική και κοινωνικά δίκαιη πολεοδομική ανασυγκρότηση της πόλης μας. Το δίκτυο CIVINET, αν και νεότερο από τα υπόλοιπα ελληνικά δίκτυα, έχει την δυνατότητα να μεταφέρει στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση την ευρωπαϊκή εμπειρία δεκαετιών και να μας συνδέσει πιο άμεσα με τα κέντρα των εξελίξεων. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με τον ρόλο του Αντιπροέδρου της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET και δεσμεύομαι να ανταποδώσω στο Δίκτυο κάθε βοήθεια και ουσιαστική στήριξη που θα χρειαστεί στο δύσκολο και φιλόδοξο δρόμο που έχει επιλέξει". Δείτε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του CIVINET: https://blog.civinet.gr/2021/06/29/civinet-pac/    

To Δίκτυο CIVINET CY-EL, αποτελεί θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE) με καθήκοντα τοπικού δικτύου του Ευρωπαϊκού Δικτύου CIVITAS.  

Η ένταξη στο CIVINET CY-EL θα προσφέρει στο Δήμο μας: 

· απεριόριστη πρόσβαση στα ψηφιακά εργαλεία του δικτύου (ψηφιακή βιβλιοθήκη για ευρωπαϊκά έργα και θεσμικό πλαίσιο, γεωχωρική βάση δεδομένων ΟΤΑ κ.α.) 

· συμμετοχή σε δράσεις εκπαίδευσης, κατάρτισης, πληροφόρησης για τα υπηρεσιακά και τα αιρετά μας στελέχη  

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα