Θερμό καλοκαίρι για την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Βύρωνα
1 Σεπτεμβρίου 2021

Θερμό καλοκαίρι για την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Βύρωνα

 Ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς δασικών πυρκαγιών, οδεύει προς το τέλος του. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης, πλήρως ενταγμένοι στον κεντρικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, έδωσαν δυναμικό «παρών» σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο περιστατικό φωτιάς στον Υμηττό, στην Αττική αλλά και σε γειτονικές περιοχές.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο επιχείρησαν σε 7 πυρκαγιές εντός πόλης και 5 πυρκαγιές υπαίθρου:

·         5/7 Παπάγου

·         11/7 Βούλα

·         18/7 Ψυχικό

·         28/7 Ελληνικό

·         27/7 Διόνυσος 

Τον Αύγουστο η Πολιτική Προστασία και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Βύρωνα, έδωσαν μάχη με τις φλόγες στα παρακάτω μέτωπα:  

·         Στις 3/8 στα πρώην Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου

·         Στις 5/8 στην Πάρνηθα και τον Άγιο Στέφανο

·         Στις 6/8 στην Βαρυμπόμπη

·         Στις 8/8 στην Πάρνηθα, στη Βόρεια Εύβοια και στον Υμηττό

·         Στις 16/8 στην Κερατέα

·         Στις 17/8 στα Βίλια

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και ένα προς ένα όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης, που και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, έκαναν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στη λέξη αλληλεγγύη. Σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε προστάτευσαν το βουνό μας -τον Υμηττό- και μας έκαναν υπερήφανους όπου αλλού κλήθηκαν να επιχειρήσουν, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού που αφήνει πίσω του τεράστια οικολογική καταστροφή και εκατοντάδες καμένα σπίτια και περιουσίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Βύρωνα, που απέδειξε ξανά την αξία της και βέβαια θα σταθούμε στο πλευρό των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας με όποιο τρόπο μπορούμε».

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα