Δωρεάν test μνήμης από το Δήμο Βύρωνα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα Alzheimer
13 Σεπτεμβρίου 2021

Δωρεάν test μνήμης από το Δήμο Βύρωνα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα Alzheimer

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος παγκοσμίως στην άνοια, την πανδημία που θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, όπως δημοσιεύονται από την Εταιρεία νόσου Alzheimer Αθηνών, στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών – μελών της οικογένειας, η πάθηση αφορά άμεσα 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν διαγνωσθεί με άνοια. Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο γίνεται παραπομπή στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα σε συνεργασία με τον κο Ιωάννη Μαμούνα  (ΨΥΧΙΑΤΡΟ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ, Md - Phd  Διδάκτωρ Της Ψυχιατρικής Του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδος, Βουτζά 73 & Φλέμινγκ (Εντευκτήριο Προσκόπων) από την Δευτέρα 20/9/2021 έως την Παρασκευή 29/10/2021. 

Η Είσοδος στον χώρο διεξαγωγής των τεστ επιτρέπεται:

* με πιστοποιητικό εμβολιασμού

* με πιστοποιητικό νόσησης έως 6 μήνες από την διάγνωση

* με αρνητικό rapid self /pcr test κορωνοϊού έως 48 ώρες πριν την ημερομηνία εξέτασης 

Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείται στο τηλέφωνο 210 7651583, καθημερινά 9:00 – 13:00.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα