Σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή - Ζητούνται απογραφείς από την ΕΛΣΤΑΤ
13 Σεπτεμβρίου 2021

Σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή - Ζητούνται απογραφείς από την ΕΛΣΤΑΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας. 
 
Δείτε εδώ το σχετικό video
 
Η Απογραφή Κτιρίων πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021), με σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων της Ελλάδας και τη συλλογή στοιχείων για τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους, όπως ο αριθμός των ορόφων, τα υλικά κατασκευής, η χρήση ή ο προορισμός χρήσης τους, η περίοδος κατασκευής, η προσβασιμότητα σε αυτά Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), ο αριθμός ανελκυστήρων κ.ά. 
 
Ο Δήμος Βύρωνα καλεί τους κατοίκους να ανοίξουν τα σπίτια τους να υποδεχθούν τους Απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την καταγραφή των κτηρίων στο Δήμο μας.
 
Κατά τη διάρκεια της Απογραφής Κτιρίων, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια κάθε οικισμού και καταγράφουν, για κάθε ένα ξεχωριστά, τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. 
 
Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου. Οι ερευνητές (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.   
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση για την Απογραφή Κτιρίων επικοινωνήστε στα τηλ.: 213 1352894, 213 1352887, 213 1352873, 213 1352911, 213 1352913
ή στο e-mail: census2021@statistics.gr.
 
Ζητούνται απογραφείς  
Η ΕΛΣΤΑΤ έχει προκηρύξει θέσεις απασχόλησης για απογραφείς, για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις τρεις (15.00) το μεσημέρι της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.
 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα