«Πράσινο φως» από την πολεοδομία Αθηνών για την κατεδάφιση του σχολείου του Χαραλαμπόπουλου
30 Σεπτεμβρίου 2021

«Πράσινο φως» από την πολεοδομία Αθηνών για την κατεδάφιση του σχολείου του Χαραλαμπόπουλου

 Επίσκεψη στην Πολεοδομία Αθηνών με στόχο  να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της άδειας κατεδάφισης του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου), πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία  του Δήμου Βύρωνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη.

Μετά τη συνάντηση με την διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Όλγα Πλούμπη  ο Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί ύστερα από την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, κατά την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις για το  ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, λάβαμε τη διαβεβαίωση από την κα Πλούμπη, ότι η άδεια θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μόλις λάβουμε την άδεια κατεδάφισης, μπορούμε, πλέον να ζητήσουμε τη χρηματοδότηση του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και η εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο την ολική ανακατασκευή, ενός ιστορικού σχολείου για το Βύρωνα.»

Στην αντιπροσωπεία, εκτός από το δήμαρχο, συμμετείχαν επίσης: ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Λεμονιά Κλωνάρη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Τζαφάς, το μέλος της Ένωσης Γονέων και  δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βασίλης Καλύβας και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ρόζα Ιμβριώτη, Μανώλης Πετρίδης.    

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα