Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στον Δήμο Βύρωνα - Επιστολή Δημάρχου προς τους κατοίκους της πόλης
8 Οκτωβρίου 2021

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στον Δήμο Βύρωνα - Επιστολή Δημάρχου προς τους κατοίκους της πόλης

Στον Δήμο Βύρωνα λειτουργεί, εδώ και λίγο καιρό, πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με στόχο αφενός να περιοριστούν τα απορρίμματα και αφετέρου να προστατευτεί το περιβάλλον από πολύ βλαβερές ουσίες και να εξοικονομηθούν πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης με επιστολή του καλεί όλους τους κατοίκους του Βύρωνα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παραδίδοντας τις μεγάλες συσκευές μετά από επικοινωνία με τον Δήμο στα τηλέφωνα  2107658247 και 2107658537 και να μεταφέρουν μικρές ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, toner στα σημεία συλλογής που υπάρχουν σε δημοτικές εγκαταστάσεις. 

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του Δημάρχου: 

"Φίλες και φίλοι συμπολίτες, 

Θέλω με χαρά να σας πληροφορήσω ότι ο Δήμος μας, συμμετέχει οργανωμένα στην Ανακύκλωση των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών. 

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε πλήρως τη σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης, όχι μόνο γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που βρίσκονται σήμερα ανεξέλεγκτες και παντού. Ακόμη εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας.

Σας ζητώ λοιπόν την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα:

α. Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική συσκευή, (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση, κλπ.) πάψει πια να λειτουργεί, πρέπει να ειδοποιείτε το Δήμο στα τηλέφωνα 2107658247 – 2107658537 για να την παραλάβει προς ανακύκλωση. 
Προσοχή! Μη τη βγάζετε στο πεζοδρόμιο πριν από προκαθορισμένο τηλεφωνικό ραντεβού με το Δήμο. Μόνο μέσω του Δήμου οι συσκευές προωθούνται ασφαλώς προς απορρύπανση- ανακύκλωση. Η περισυλλογή συσκευών από πλανόδιους, έχει ως αποτέλεσμα την διαρροή τοξικών και επικίνδυνων υλικών στο περιβάλλον και την δημιουργία άτυπων σκουπιδότοπων σε όλη την Αττική. 

β. Το σημείο προσωρινής αποθήκευσης αυτών των συσκευών είναι σε ειδικό container στο χώρο του αμαξοστασίου όπου μπορείτε και εσείς, βοηθώντας το Δήμο, να φέρετε τις συσκευές σας  που σας έχουν χαλάσει (computer, σκούπα, ψηστιέρα, κλιματιστικό κλπ).

γ. Μικρές ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, toner τα μεταφέρετε στα σημεία συλλογής που υπάρχουν σε δημοτικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα: 

 
Δημαρχείο
Καραολή και Δημητρίου 36-44, 1ος όροφος (συσκευές, λαμπτήρες, toner)
Κοινωνική Υπηρεσία Βύρωνα- ΚΑΠΗ
Καλλιπόλεως 59 και Αγίας Σοφίας
(συσκευές, λαμπτήρες)
Κλειστό Κολυμβητήριο Βύρωνα
Άνθιμου Γαζή 2
(συσκευές, λαμπτήρες)
Υπηρεσία Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος όροφος
(συσκευές, toner)
Είσοδος Κοιμητηρίου Βύρωνα
Αρχιεπισκόπου Αθ. Χρυσοστόμου 17
(συσκευές, λαμπτήρες, toner)
ΚΕΠ Δήμου Βύρωνα
Κολοκοτρώνη 64, Αγορά Βύρωνα
(συσκευές, λαμπτήρες)
Κέντρο Υγείας
Κορυτσάς 3
(συσκευές, λαμπτήρες, toner)
Παιδικός Σταθμός
Βορείου Ηπείρου 7
(μόνο συσκευές)
Κέντρο Μελέτης Χορού «Ι.& Ρ. Ντάνκαν»
Χρυσάφης 34
(μόνο λαμπτήρες)
 
Επίσης θέλω να σας πληροφορήσω ακόμη,  ότι τα καταστήματα από τα οποία αγοράζετε μια καινούργια ηλεκτρική συσκευή, αν τους πάτε την αντίστοιχη παλαιά, είναι υποχρεωμένα από το νόμο να την παραλάβουν και να την δώσουν στο Σύστημα Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που θα φροντίσει στη συνέχεια για την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωσή τους.  
Στην ιστοσελίδα του Δήμου, μπορείτε να βρείτε τα δημοτικά σημεία συλλογής συσκευών και τα καταστήματα που παραλαμβάνουν ηλεκτρικές συσκευές. 
Αγαπητοί Δημότες, πιστεύω ότι η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική και γίνεται, όπως σας ανέφερα, με εύκολο τρόπο, συμβάλλει δε ουσιαστικά στη νέα αντίληψη για εμάς και τα παιδιά μας, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Σας ζητώ να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη νέα αυτή προσπάθεια για το καλό όλων μας.        

Γρηγόρης Κατωπόδης
Δήμαρχος Βύρωνα

 

 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα