Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
5 Δεκεμβρίου 2021

Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. 

 

Ο εθελοντισμός είναι στον πυρήνα του μια βαθιά κοινωνική πράξη. Η συμβολή του στην κοινωνική συνοχή δεν μπορεί παρά να τονίζεται και να αναγνωρίζεται από όλους μας.

 

Άνθρωποι από ολόκληρη την πόλη μας τιμούν το πνεύμα της ημέρας και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου, προστατεύοντας τη φύση και το περιβάλλον, βοηθώντας συνανθρώπους μας, αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο για τις ερχόμενες γενιές. 

 

Η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να ευχαριστήσει και να τιμήσει για την ανιδιοτελή προσφορά τους, όλες τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Βύρωνα, σε ειδική εκδήλωση.

 

Αναλυτικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολυετή και πλούσια δράση τους, το Κέντρο Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος για τη σπουδαία προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος και του Υμηττού, την εθελοντική ομάδα "Φιλοζωική Ένωση" για τη δράση της στην προστασία και φροντίδα των αδέσποτων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα για τη συνεχή δράση του στην εξασφάλιση τροφής, ρουχισμού κλπ. στα δύσκολα χρόνια της κρίσης μέχρι σήμερα, το Κοινωνικό Φαρμακείο Ιατρείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) για την πολυετή δράση του και προσφορά σε φάρμακα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Βύρωνα που ιδρύθηκε από την ΕΛΜΕ το 2012 και λειτουργεί μέχρι σήμερα με ευθύνη του Δήμου και με την ακούραστη συμμετοχή πολλών εθελοντών καθηγητών, το Κοινωνικό Ωδείο Βύρωνα για τη μακρόχρονη υποστήριξη και μουσική εκπαίδευση παιδιών και νέων, που στερούνται οικονομικών δυνατοτήτων και πόρων, το "Save Your Hood" για την προσφορά του στην βελτίωση των συνθηκών στην πόλη και την κοινωνική κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος του Βύρωνα” για την αμέριστη προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, σιτίζοντας αφιλοκερδώς συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 

 

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν φυσικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19.

 

 

Στους εθελοντές μας, λοιπόν, ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους μας!

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα