Σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες του Δήμου Βύρωνα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
24 Ιανουαρίου 2022

Σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες του Δήμου Βύρωνα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, από νωρίς το πρωί, οι προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου Βύρωνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία "Ελπίς".

Κύριο μέλημά των συνεργείων που επιχειρούν στους δρόμους, είναι να μείνουν ανοικτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου Βύρωνα και να παραμείνουν προσβάσιμες βασικές υποδομές όπως το Κέντρο Υγείας και το ΑΤ Βύρωνα.

Για το σκοπό αυτό επιχειρούν όλη την ημέρα τους δρόμους του Βύρωνα και του Καρέα 2 εκχιονιστικά του Δήμου με αλατιέρες, που έχουν ρίξει 30 τόνους αλάτι εκχιονισμού.

Επίσης δύο δημοτικά οχήματα περιπολούν και ελέγχουν την κατάσταση στους δρόμους της πόλης, συντονίζοντας τις προσπάθειες εκχιονισμού. 

Συνολικά επιχειρούν περισσότερα από 15 άτομα (εθελοντές δασοπροστασίας και εργαζόμενοι του Δήμου).

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγεία Βύρωνα και σε κεντρικά νοσοκομεία για λόγους υγείας (εξετάσεις, αιμοκάθαρση κ.α.) περισσότερα από 10 άτομα.

Οι προσπάθειες αποχιονισμού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ενώ ο Δήμος αγόρασε 30 να επιπλέον τόνους αλατιού που αναμένονται.

Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς αναγκαίες. Εφόσον χρειαστεί να κινηθούν με το αυτοκίνητο τους να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αλυσίδες.

Επίσης γίνεται έκκληση προς τους δημότες που ενδεχομένως έχουν σταθμεύσει τα οχήματα τους σε σημείο που εμποδίζουν την κίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων, να τα απομακρύνουν άμεσα.

Δείτε συνολικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Δήμο Βύρωνα για την κακοκαιρία:  https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10740  

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα