Δεκαεννέα γάτες διέσωσε το Τμήμα Αστικής Πανίδας Βύρωνα -  Επείγουσα ανάγκη για φιλοξενίες/υιοθεσίες!
28 Φεβρουαρίου 2022

Δεκαεννέα γάτες διέσωσε το Τμήμα Αστικής Πανίδας Βύρωνα - Επείγουσα ανάγκη για φιλοξενίες/υιοθεσίες!

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Βύρωνα περισυνέλλεξε 19 γάτες, από διαμέρισμα συλλέκτριας, που όπως διαπιστώθηκε είχε μετατραπεί σε εστία σοβαρής μόλυνσης!

Είχαν προηγηθεί προσπάθειες του Δήμου ώστε να πειστεί η συλλέκτρια* να παραδώσει τα ζώα για στείρωση και μέσω του Δήμου να αναζητηθούν υιοθεσίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά ύστερα από εισαγγελική εντολή, έγινε παρέμβαση με αστυνομικές, υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες. Οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού που αντίκρυσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο με το οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος, έγινε κτηνιατρική εξέταση και υποβλήθηκαν σε στειρώσεις, πλην ενός που είχε μόλις γεννήσει. Ευτυχώς όπως διαπιστώθηκε είναι σε καλή κατάσταση, υγιή και χωρίς παράσιτα. Τα ζώα εντελώς προσωρινά φιλοξενούνται σε χώρους του κτηνιατρείου και του Δήμου Βύρωνα. Ανάμεσά τους υπάρχει και μια γάτα με νεογέννητα γατάκια.

Πλέον, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες δεδομένου ότι τα ζώα έχουν ζήσει έγκλειστα σε ένα μικρό διαμέρισμα και δεν είναι εύκολο να επανενταχθούν στο δρόμο ως αδέσποτα, αλλά ούτε και μπορούν να ζήσουν σε κλουβιά γιατί αυτό είναι αντίθετο προς τους κανόνες ευζωίας τους.

Καλούμε τους ζωόφιλους να κάνουμε μαζί μια προσπάθεια ώστε να βρουν σπίτι τα ζωάκια και να ζήσουν με αγάπη και φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το τμήμα αστικής πανίδας ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο fb Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα

Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Βύρωνα

Τηλ.   210-7608374, e-mail: papaioannou@dimosbyrona.gr

Αρχιεπισκόπου Αθ. Χρυσοστόμου, Τ.Κ. 162 33

* Συλλέκτες ζώων, ονομάζονται οι άνθρωποι που μαζεύουν και διατηρούν πολλά ζώα, χωρίς να είναι σε θέση να τους παρέχουν καλές συνθήκες διαβίωσης και τα υποχρεώνουν να ζουν βασανιστικά.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα