Ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία, από το Δ.Σ. Βύρωνα
3 Μαρτίου 2022

Ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία, από το Δ.Σ. Βύρωνα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα κατά την συνεδρίαση του, στις 2.3.2022, υιοθέτησε -κατά πλειοψηφία- ψήφισμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αποφασίστηκε επίσης η συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της χώρας. Δείτε το ψήφισμα:

ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ!

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ανεξάρτητης χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Τίποτε δεν δικαιολογεί την ολέθρια αυτή επιλογή της ρωσικής ηγεσίας, που είναι σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών, της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, απαιτούμε την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, που έχουν κύριο θύμα τους τον άμαχο πληθυσμό, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους.

Δηλώνουμε ενεργητικά αλληλέγγυοι στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικής εθνικής καταγωγής πολιτών της Ουκρανίας, στην Μαριούπολη και αλλού.

Θεωρούμε ότι η Μόσχα και το Κίεβο μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία ειρήνης και καλής γειτονίας, στην βάση των αρχών του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, με όρους ίσης ασφάλειας. Μια ειρηνική Ευρώπη, μακριά από νέο ψυχρό πόλεμο, χρειάζεται την συνεργασία τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας.

Οι πρόσφυγες να τύχουν της προβλεπόμενης από το διεθνές δίκαιο προστασίας και η Ουκρανία γενναίας ευρωπαϊκής βοήθειας για την οικονομική της ανόρθωση, όχι για τον υπερεξοπλισμό της.

Η Ελλάδα, με τα ιδιαίτερα εθνικά της προβλήματα, να αποφύγει στρατιωτική εμπλοκή στην κρίση. Με αφορμή την Ουκρανική κρίση, επισημαίνουμε ότι, σχεδόν μισό αιώνα, συνεχίζεται η de facto διχοτόμηση της Κύπρου, χώρας-μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, χωρίς οι ισχυροί της Δύσης να έχουν ασκήσει τις αναγκαίες πιέσεις για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και της επανένωσης του νησιού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Συλλογικά η ΕΕ να αντιμετωπίσει τις οικονομικοκοινωνικές συνέπειες από το βάθεμα της ενεργειακής κρίσης και τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ζήτημα που αφορά άμεσα και την χώρα μας.

Καλούμε την δημοτική αρχή και τους φορείς της πόλης μας να προγραμματίσουν αμέσως δράσεις συλλογής και αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία και παράλληλα, να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό κίνημα.

2 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα