Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα από το Δήμο Βύρωνα- Δηλώστε συμμετοχή στο Walk me Out!
4 Απριλίου 2022

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα από το Δήμο Βύρωνα- Δηλώστε συμμετοχή στο Walk me Out!

Παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων σήμερα (4/4) και ο Δήμος Βύρωνα, βραβευμένος για τη φιλοζωική του δράση, συνεχίζει τις προσπάθειες για την προώθηση της ορθής συμπεριφοράς και της φιλοζωίας. Στόχος μας ένας κόσμος με σεβασμό, αγάπη και κανόνες συμβίωσης με τους τετράποδους φίλους μας.

Το σεμινάριο Walk me Out έχει σχεδιαστεί από αποφοίτους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ζώα: Δίκαιο, Ηθική & Ευζωία" του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε ό,τι αφορά τους σκύλους, καθώς και να συνεχίσει να διευρύνει την κοινότητα των εθελοντών που συνδέονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής. Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή το προηγούμενο χρόνο με σκοπό την κοινωνικοποίηση αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται από εθελοντές φιλόζωους του Βύρωνα ώστε να προωθηθούν για υιοθεσία, ανοίγουμε το πρόγραμμα για όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.

Απευθυνόμαστε σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να μυηθεί στα μυστικά του κόσμου των σκύλων. Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή εκτός αργιών, στο Εντευκτήριο Προσκόπων Βύρωνα, ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας (Βουτζά 73 και Φλέμινγκ) αρχής γενομένης από την Κυριακή 10 Απριλίου και για ένα σύνολο πέντε συναντήσεων.

Μαζί θα εκπαιδευτούμε στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Η συνεργαζόμενη κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα μας εισάγει στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις μας στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων μάθαμε σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο δημιουργήθηκε και διδάσκεται από εθελοντές και προσφέρεται δωρεάν. Προαπαιτούμενη από τους συμμετέχοντες είναι η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στη διεύθυνση psiderdogtraining@gmail.com με τίτλο "Συμμετοχή Walk me out" αναφέροντας oνοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Δήμου Βύρωνα για τα αδέσποτα και τη σελίδα μας Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα στο fb.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα