Εξετάστηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου για το λόφο Κοπανά
4 Μαϊου 2022

Εξετάστηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου για το λόφο Κοπανά

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες, μεγάλη έκταση του δημοσίου στην περιοχή του Λόφου Κοπανά. Μετά το τέλος της διαδικασίας ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, είπε προς τους συγκεντρωμένους, που βρισκόταν έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο: «Είχαμε την ευκαιρία από την πλευρά μας να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα του Δήμου Βύρωνα και το ίδιο έγινε και από την πλευρά του Δήμου Δάφνης- Υμηττού. Πρέπει να πούμε ότι σε αυτόν το βαθμό δεν κρίνεται η υπόθεση επί της ουσίας. Το αρμόδιο πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου, με βάση και τις γραπτές εισηγήσεις που καταθέσαμε, θα αποφασίσει αν η απόφαση του Εφετείου ήταν σωστή ή αν θα πρέπει να κριθεί και πάλι από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η απόφαση αναμένεται μέσα σε ένα διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Παρά το γεγονός ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει όλους και θα είναι προς όφελος της κοινωνίας του Βύρωνα, του Υμηττού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο χώρους του λόφου Κοπανά αποτελεί μια όαση αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για ολόκληρη της Αττική».

Από το πρωί μετέβησαν στον Άρειο Πάγο ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, οι βουλευτές Νότιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Παπάς, Ραλλία Χρηστίδου και Γιάννης Μουζάλας. Παρούσες στην συγκέντρωση ήταν επίσης η Ελένη Βασιλοπούλου περιφερειακή σύμβουλος της "Δύναμης Ζωής" και πρόεδρος του Φεστιβάλ των Βράχων και η Μαριάννα Τσίχλη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού "Ανυπότακτη Αττική".

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί βυρωνιώτες και βυρωνιώτισες και εργαζόμενοι από το δήμο, που παρέμεινε κλειστός ώστε να μπορούν να μεταβούν στη συγκέντρωση έξω από τον 'Αρειο Πάγο με τα λεωφορεία του δήμου.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα