Το  Φεστιβάλ Street Art του Δήμου Βύρωνα, επανέρχεται… δριμύτερο στις 28 & 29 Μαΐου 2022
16 Μαϊου 2022

Το Φεστιβάλ Street Art του Δήμου Βύρωνα, επανέρχεται… δριμύτερο στις 28 & 29 Μαΐου 2022

Έπειτα από τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία που γνώρισε πέρυσι η νέα αυτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα, το 2ο Vyronas Street Art Festival, έρχεται με… φόρα ακόμη πιο δυναμικό και πολύ μεγαλύτερο! Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: τη μουσική, τη λογοτεχνία, το χορό και τα  έθιμα τους. Με αυτή τη γιορτή ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, αποδίδει φόρο τιμής στον πολιτιστικό πλούτο των Ελλήνων της Μικρασίας, τιμώντας παράλληλα την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 28 και 29, το σχολικό συγκρότημα Εργάνης επί της οδού Ταταούλων, θα γίνει πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και γι’ αυτό θα υπάρχει εκπροσώπηση από διάφορα στιλ (ρεαλισμός, τέχνη του φανταστικού, παραστατική ζωγραφική, χρωματική αφαίρεση, graffiti letters).

Η λίστα των συμμετεχόντων είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει περισσότερους από 30 καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Street Art μετά μουσικής, χορού και workshops

Το φεστιβάλ, όμως, δεν είναι μόνο οι τοιχογραφίες γι’ αυτό από το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή από νωρίς το πρωί, μουσικά και χορευτικά σχήματα θα πλαισιώσουν το event. Επιπλέον, μέσα από δύο workshops που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα από τις 17.00, οι μικροί (και όχι μόνο) φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να δημιουργήσουν μόνοι τους τοιχογραφίες και stencil.

Μείνετε ενήμεροι μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook, όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η παρουσίαση των καλλιτεχνών και των συμπληρωματικών δράσεων.

Το φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences, δραστηριοποίηση και στόχος της οποίας, είναι η προώθηση και προβολή της Αθήνας και των προαστίων της μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης.

INFO

Ημέρες λειτουργίας:

•          Σάββατο 28/5 από τις 17.00

•          Κυριακή 29/5 από τις 09.00

Χώρος: Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, Ταταούλων & Μήδειας, Βύρωνας 16232

Πρόσβαση: 2’ περπάτημα από Τέρμα Λεωφορείου 214 (Νέα Ελβετία)

Χορηγοί: Cosmos Lac, Μπύρα Mythos

Χορηγοί επικοινωνίας: Athinorama, Η πόλη ζει, Tempo.gr, Vyronas.gr

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/vyronasstreetart

https://www.instagram.com/awesome_athens_experiences/

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα