Σημείωμα του Δημάρχου Βύρωνα για την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στον Υμηττό
25 Ιουλίου 2022

Σημείωμα του Δημάρχου Βύρωνα για την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες στον Υμηττό

Ήταν Τετάρτη, 22 Ιουλίου του 1998. Για τον Βύρωνα, μια μαύρη Τετάρτη, όταν η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό στέρησε τη ζωή σε τέσσερις από τους αγωνιστές που πάλεψαν με την πύρινη λαίλαπα: τους πυροσβέστες Δημήτρη Μαλούκο, Θέμη Μαυροειδή και Αλέξανδρο Διαβολή και τον νεαρό εθελοντή δασοπυροσβέστη Δημήτρη Καραμολέγκο από την Καισαριανή.

Κάθε χρόνο, και η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, τελέσαμε την επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη των συμπολιτών, συναδέλφων που χάθηκαν, με σεβασμό και περισυλλογή. 

Όλες οι δυνάμεις μας κατατείνουν σε μία και μόνη κατεύθυνση: να μη συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο κακό. Γι’αυτό και εργαζόμαστε πυρετωδώς, ενισχύοντας την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των ολοένα και πιο συχνά εμφανιζόμενων καταστροφικών φαινομένων, ώστε να σωθεί το βουνό μας και να μην κινδυνεύσει κανείς.

Το μνημόσυνο για τους τέσσερις πεσόντες πυροσβέστες τελέστηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου από τον ΣΠΑΥ, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, τα σώματα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, συμπεριλαμβανόμενων των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και του Δήμου Βύρωνα.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα