«Η ενότητα και η αλληλεγγύη» αποτυπώνεται στην νέα τοιχογραφία του Δήμου Βύρωνα!

«Η ενότητα και η αλληλεγγύη» αποτυπώνεται στην νέα τοιχογραφία του Δήμου Βύρωνα!

Μια νέα τοιχογραφία με θέμα την αλληλεγγύη και την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων, δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Καραολής Δημητρίου και Νέας Ελβετίας.

Το έργο

Στο έργο απεικονίζονται άνθρωποι που παρηγορούν και στηρίζουν συναισθηματικά ο ένας τον άλλο, προσφέροντας μια υποστήριξη σημαντικότερη –ίσως- και από την υλική. Πηγή έμπνευσης είναι η ιστορία της ίδρυσής του Βύρωνα, ως τόπου εγκατάστασης προσφύγων μετά την Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και από η σημερινή συγκυρία που εξακολουθούμε να βιώνουμε δραματικές ιστορίες ξεριζωμού, προσφυγιάς, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.

Η καλλιτεχνική διαδρομή

Δημιουργός  του έργου είναι η Yessi Nur Mulianawati ή αλλιώς Yessiow, εικονογράφος και καλλιτέχνης τοιχογραφιών από το Μπαλί της Ινδονησίας. Έπειτα από το Βέλγιο και το Βερολίνο, η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα ο Βύρωνας, ήταν ο επόμενος σταθμός της Ευρωπαϊκής της περιοδείας.

Μαζί με το σύντροφο της Stijn αποφάσισε να ζήσει έναν νομαδικό τρόπο ζωής στο εξωτερικό, χτίζοντας μια καριέρα street art εκτός Ινδονησίας, ενώ παράλληλα εργάζονται ως ανεξάρτητοι ψηφιακοί εικονογράφοι στο διαδίκτυο. Οι τοιχογραφίες στις οποίες έχουν εργαστεί μαζί βρίσκονται σε διάφορες χώρες, όπως η Ινδονησία, η Καμπότζη, το Νεπάλ, η Ινδία, η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η Ιταλία και πλέον και η Ελλάδα.

Το έργο της Yessiow είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένο από την αγάπη της για τα έντονα χρώματα, που αναμφίβολα οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα τροπικό νησί. Της αρέσει να βλέπει τα έργα της σε δημόσιους χώρους να γίνονται μέρος της καθημερινής ζωής της τοπικής κοινότητας, ενταγμένα στις δραστηριότητες των ανθρώπων που περνούν από εκεί καθημερινά.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα