Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στο Βύρωνα
31 Οκτωβρίου 2022

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Με το σεβασμό που ταιριάζει στην ημέρα και την λαμπρότητα που απαιτείται γιορτάστηκε την Παρασκευή, η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Βύρωνα. Οι εκδηλώσεις άρχισαν από το πρωί με τις καθιερωμένες κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς και την έπαρση της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων Βύρωνα.

Ακολούθησε στις 10.30 η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας, Βύρωνα χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κου Χριστόδουλου Κοτσίφη, και την παρουσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Βύρωνα, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικών Συμβούλων και επίσημων θεσμικών εκπροσώπων.

Στη συνέχεια το επίκεντρο του εορτασμού μεταφέρθηκε στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία  Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε στις 11.00 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Κοτσίφη.

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, εκπροσώπησε ο Βουλευτής του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Μουζάλας και την κοινοβουλευτική ομάδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, η πολιτευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πηγή Γεωργοπούλου. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα η Υπαστυνόμος Β΄ Αγγελική Αναγνωστάκη.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το τελετουργικό, η κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι θεσμών της κεντρικής διοίκησης και φορέων με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω.

Στεφάνια κατέθεσαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Καρέα και οι Εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης: Για την τοπική οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Βύρωνα, ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Κρέτσης, για την Οργάνωση μελών Βύρωνα Ανατολικά και Οργάνωση μελών Βύρωνα Δυτικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η Γεωργία Ζαβιτσάνου μέλος της κεντρικής επιτροπής και ο Αντώνης Τριανταφύλλου αναπληρωτής συντονιστής της οργάνωσης και την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΒΥΡΩΝΑ ο Γραμματέας Στέφανος Παπατζήμας.

Για την ΟΝΝΕΔ Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι ο γραμματέας Παύλος Γρούμπας.

Εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων, στεφάνι κατέθεσαν: για τη «Δημοτική Πρωτοβουλία-Στάση Βύρωνα» η Εύα Κάιλα, για τη «Νέα Εποχή Βύρωνα-Χρήστος Γώγος» ο επικεφαλής  Χρήστος Γώγος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιουλία Κιούπη και Σωτηρούλα Υφαντή, για τη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα» ο επικεφαλής Μίλτος Μπαντής, για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα «Δύναμη Ελπίδας» ο επικεφαλής Αλέξης Σωτηρόπουλος, για τη Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» η επικεφαλής Βασιλική Σάρολα. Η Δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» με επικεφαλής  τον  Τάσο Μαυρόπουλο, αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 €  στο Σπίτι του Αγωνιστή σε ένδειξη αλληλεγγύης για όσους/ες πολέμησαν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, εκ μέρους όλων των Σχολείων της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βύρωνα, αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στο Χαμόγελο του Παιδιού.

To Σωματείο Μικροπωλητών «ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ» αντί στεφάνου πρόσφερε στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Αγίου Δημητρίου, ένα γεύμα υπέρ των απόρων σιτιζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα τιμώντας τους νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα, αντί για στεφάνι κατέθεσε το ποσό των 50 € στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βύρωνα.

Ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα, η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ και ο Σύλλογος Ολυμπιακών Αθλημάτων κατέθεσαν επίσης στεφάνι, ενώ ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ αντί στεφάνου ενίσχυσε οικονομικά το Χαμόγελο του Παιδιού.

Για την Πανελλήνια Οργάνωση «Ελληνική Εστία» Παρ/μα Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι η Αντιπρόεδρος Λίτσα Χρυσανθοπούλου, για την Διεθνή Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» παρ/μα Βύρωνα, κατέθεσε λουλούδια η Βικτώρια Κιρκίνη. Για την Πανιώνιο Στέγη κατέθεσε στεφάνι ο Νίκος Σπυρόπουλος μέλος του Δ.Σ.. 

Στεφάνια κατέθεσαν ο Σύλλογος Κρητών Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής και ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα Βύρωνα. Η Ένωση  Ηπειρωτών Βύρωνα αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων. Εκ μέρους του Συνδέσμου «Μπάϊρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό κατέθεσαν στεφάνι, η γενική γραμματέας Δήμητρα Νούση και ο υπεύθυνος περιφερειακής οργάνωσης Κώστας Λεράκης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού του Χορού και της Παράδοσης «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 40 € σε άπορη οικογένεια. Εκ μέρους της  Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» και του Διευθυντή και δημοτικού συμβούλου, Γεώργιου Ντόβολου, κατέθεσαν στεφάνι μαθητές της Σχολής. Η χορευτική ομάδα της Ένωσης απανταχού Ευρητανησσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας αντί στεφάνου προσέφερε δωροεπιταγές αξίας 50 € στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα. Εκ μέρους του Συλλόγου ΔΡΩ-ΖΩ ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Βώβος αντί στεφάνου προσέφερε 5 γεύματα για τα συσσίτια των Ενοριών Αγίου Δημητρίου και Μεταμορφώσεως. Τέλος για τον «ΕΞΥΠΝΟ ΒΥΡΩΝΑ» κατέθεσε στεφάνι ο επικεφαλής Βασίλης Δεμπόνος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων  της πόλης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα, με την καθοδήγηση του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που είχε το γενικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 2022, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με την υποστολή της σημαίας, που έγινε με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Βύρωνα.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα