Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης, «Σπίτι ορθάνοιχτα αφημένο», για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης
4 Νοεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης, «Σπίτι ορθάνοιχτα αφημένο», για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης, «Σπίτι ορθάνοιχτα αφημένο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πυρίκαυστες Πόλεις», με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής (Ίδρυμα Μιχελή). 

Η προσέλευση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με πολλούς φιλότεχνους να θαυμάζουν όλα τα έργα τέχνης καθώς και το επετειακό μετάλλιο (100 τεμάχια παγκοσμίως) του μικρογλύπτη αργυροχρυσοχόου Αγαμέμνονα Φώτσαλη.

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν διδάσκοντες και διακεκριμένοι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ και της ΣΚΤ- ΑΠΘ, θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ενώ είναι επισκέψιμη για το κοινό, από  Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται είναι των καλλιτεχνών: Γιώργου Αγγελίδη, Χαράς Αμοιρίδου, Γρηγορίας Βρυττιά, Σάκη Γκουντρουμπή, Όλγας Ζιρώ, Ελένης Θεοδωρίδου, Ηλία Μπουτανιώτη, Αθηνάς  Νικολάου, Γιώργου Παγγοζίδη, Ελόνας Παπαδοπούλου, Μαρίας Πατσή, Σπυριδούλας Πολίτη, Ελιο Σαμαρά, Βασιλικής Σοφρά, Τριαντάφυλλου Τρανού.

Συντονιστής της έκθεσης είναι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Δρ. Ιωάννης Μουζάλας και την επιμέλεια έχουν οι: Ρεγγίνα Αργυράκη-Χριστοδουλίδη, Τζίνη Γεννηματά, Τριαντάφυλλος Τρανός.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής (Ίδρυμα Μιχελή) Καίτη Διμιτσάνου-Κρεμέζη, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου και Γιάννης Μπαλάφας, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πλακίδας,  οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Κώστας Αγγέλης , Θέμης Τέγος, Δημήτρης Κόκκαλης και Χρήστος Σπυρόπουλος,  η γενική γραμματέας Νατάσα Βαρουχάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Β., Βασίλης Πάγκαλος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τζαφάς Βασίλης.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα