Ομιλία του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Γ. Χαρδαλιά στην παρουσίαση του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»

Κυρίες και Κύριοι,
Παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων». Για 35 βραδιές η καρδιά του πολιτισμού θα χτυπά στην πόλη μας. Από τις 3 Αυγούστου έως και την 1η Οκτωβρίου η μουσική, ο χορός, το θέατρο θα συντροφεύουν τις βραδιές της πόλης μας χαρίζοντας μας ένα μοναδικό θέαμα, το οποίο βασίζεται στην ποιότητα και την υψηλή αισθητική. Αξίες μοναδικές για μια πόλη που αγαπάει τον πολιτισμό, για μια πόλη όπου ο πολιτισμός χτυπά στην καρδιά της όλο το χρόνο με συνεχείς δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Το φετινό Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια μοναδική συναυλία του Eric Burton και των Animals στις 3 Αυγούστου. Μετά από πολλά χρόνια το συγκρότημα θα εμφανιστεί με την αρχική του σύνθεση και θα παρουσιάσουν στο κοινό τραγούδια από το νέο του δίσκο «My Secret Life», αλλά και παλαιότερες επιτυχίες τους.

Έπειτα από μια διακοπή 20 περίπου ημερών το Φεστιβάλ θα συνεχίσει τις παραστάσεις του και πάλι στις 22 Αυγούστου, ξεκινώντας με τη μουσική παράσταση «Ταξιδεύοντας….» με τον Σταυρό του Νότου σε ποίηση του Νίκου Καββαδία στην οποία θα συμμετέχουν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Λaυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιάννης Κούτρας.

Θα ακολουθήσουν στις 24 Αυγούστου η Μουσική Παράσταση με Κρουστά της Ομάδας του Νίκου Τουλιάτου – Ηχόδραση, σε συνεργασία με το διασημότερο Κινέζικο γυναικείο συγκρότημα «Red Poppy». Παράσταση η οποία θα λειτουργήσει ως  γέφυρα πολιτισμού με την Κίνα, που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από το Φεστιβάλ της πόλης μας θα περάσουν τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως είναι ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μανώλης Φάμελος, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Φίλλιπος Πλιάτσικας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο πάντα συνεπής στο ραντεβού του με το Φεστιβάλ Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, θα υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με τη συμμετοχή του Στέλιου και ¶γγελου Διονυσίου, ένα αφιέρωμα στο Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα τριήμερο με συναυλίες rock συγκροτημάτων στο οποίο θα συμμετάσχουν τα Κίτρινα Ποδήλατα, τα Υπόγεια Ρεύματα, η Δέσποινα Ολυμπίου, οι Ρόδες, τα Εντελέχεια και ο Παύλος Παυλίδης, οι Raining Pleasure και οι Mikro. Τέλος στις 26 και 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η μουσική συνάντηση Mare Nostrum, όπου σπουδαίοι καλλιτέχνες της Jazz και της World μουσικής θα πλημμυρίσουν με τους ήχους τους το Θέατρο Βράχων.

Από το φετινό Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Χορός και το Θέατρο. Στη Σκιά των Βράχων θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις:

• Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου
• O Ορέστης του Ευριπίδη
• Η Αντιγόνη του Σοφοκλή
• Οι Αχαρνείς του Αριστοφάνη
• Ο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή
• Η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου»
• Οι Βάκχες του Ευριπίδη
• H Θεατρική Παράσταση «Λυσιστρώ Όνειρα Γλυκά» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα
• Η χορευτική παράσταση «Lapland»
• Η χορευτική παράσταση «Το Βλέμμα της Γης»
• Η χορευτική παράσταση «Μυστικός Δείπνος»
• Οι παραστάσεις «Δον Κιχώτης», «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ» από το  National Black Light Theatre of Prague
• Η μουσικοχορευτική παράσταση tango Mala Junta

Κυρίες και Κύριοι,
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημαντικές καινοτομίες του Φετινού Φεστιβάλ. Η πρώτη αφορά στον κύκλο νεολαίας (τριήμερο ροκ) όπου οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις τρεις συναυλίες με φθηνότερο εισιτήριο (ενιαίο). Και η δεύτερη σε κάτι ακριβώς αντίστοιχο που αφορά στον κύκλο χορού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύονται, την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την ELBISCO και την SONY καθώς και τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας επικοινωνίας την ΕΡΤ, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΜΕΛΩΔΙΑ και KOSMOS, τα περιοδικά ΜΕΤΡΟ, EXODOS, ΩΣ3, ΘΕΛΩ, ΕΙΚΟΝΕΣ, τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, την πύλη του διαδικτύου του ΥΠ.ΠΟ. CULTURE QUIDE, καθώς και τα δισκοπωλεία METROPOLIS και SALINA.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου που με την συμμετοχή τους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του φετινού μας προγράμματος.

Επίσης όλους εσάς που βρεθήκατε στην σημερινή παρουσίαση και ελπίζω ότι το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μας θα καλύψει τις απαιτήσεις κάθε θεατή.

Και τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στον τομέα πολιτισμού του Δήμου, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για τη διαμόρφωση του προγράμματος και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Σας ευχαριστώ.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα