Εξοπλίζονται και εκσυγχρονίζονται τα ιατρεία των αθλητικών  εγκαταστάσεων του Δήμου Βύρωνα

Εξοπλίζονται και εκσυγχρονίζονται τα ιατρεία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βύρωνα

Θέτοντας εξ αρχής σε προτεραιότητα την ασφάλεια κατά την άσκηση αθλητών και αθλούμενων πολιτών, η δημοτική αρχή Βύρωνα, έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια συνεχή και συστηματική προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ιατρείων, ανανέωσης του εξοπλισμού τους και εκπαίδευσης των εργαζόμενων στην αντιμετώπιση τραυματισμών και έκτακτων περιστατικών υγείας.

Ειδικότερα, το 2022 σε συνέχεια της προμήθειας έξι απινιδωτών για όλους τους αθλητικούς χώρους, ο Δήμος Βύρωνα προμηθεύτηκε και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα ιατρεία των γηπέδων.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλα τα ιατρεία των αθλητικών εγκαταστάσεων (τα κλειστά γυμναστήρια Δ. Καλτσάς, Στ. Καραλής,  Τ. Παπαγεωργίου (Καρέα) αλλά και στο Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Στάδιο και το Δημοτικό Γήπεδο, Δ. Νικολαίδης) τοποθετήθηκαν: 

·         εξεταστικά κρεβάτια

·         πτυσσόμενα φορεία μεταφοράς αθλούμενων

·         ιατρικοί λαμπτήρες

·         ιατροφαρμακευτικό υλικό

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε πλήρως ο εξοπλισμός όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο (ΦΕΚ Β΄ 3568/10-10-2017).

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόκκαλης: «Ο Δήμος μας πρωτοπόρος στην προσπάθεια διασφάλισης της υγείας μικρών και μεγάλων αθλούμενων, έχει εγκαίρως προμηθευτεί απινιδωτές για όλες τις αθλητικές  εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση, από το ΕΚΑΒ, 30 ατόμων (εργαζόμενων του Δήμου, προπονητών και αθλητικών παραγόντων) στον χειρισμό τους και στην εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Με τις  τελευταίες προμήθειες που έγιναν εξοπλίσαμε πλήρως τους αθλητικούς χώρους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα δε, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα τεχνικών παρεμβάσεων για την βελτίωση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βύρωνα».


 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα