Ο Δήμαρχος Βύρωνα συνεχάρη το Βυρωνιώτη φοιτητή που διέσωσε συνεπιβάτες του στα Τέμπη
7 Μαρτίου 2023

Ο Δήμαρχος Βύρωνα συνεχάρη το Βυρωνιώτη φοιτητή που διέσωσε συνεπιβάτες του στα Τέμπη

Ο Δήμαρχος Βύρωνα συνάντησε τη Δευτέρα στο γραφείο του, τον 20χρονο φοιτητή, Ανδρέα Αλικανιώτη και την οικογένεια του, για να τον συγχαρεί για το απαράμιλλο θάρρος, τη γενναιότητα και τον αλτρουϊσμό που επέδειξε στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Μετά τη συνάντηση ο Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο τον Ανδρέα Αλικανιώτη, τον Βυρωνιώτη φοιτητή που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και βοήθησε τόσους συνεπιβάτες του να διασωθούν. Είναι σπάνιο να συναντάς ανθρώπους του ήθους και της ποιότητας του Ανδρέα και διπλά συγκινητική η αφήγηση της ιστορίας του.

Μπροστά μας, έχουμε διπλό χρέος: αφενός, να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας και να αντιμετωπίσουμε επιτέλους τα ουσιαστικά και όχι επιφανειακά αίτια αυτής της ασύλληπτης τραγωδίας. Αφετέρου, να τιμήσουμε ανθρώπους που αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και ξεχωρίζουν, αποτελώντας πρότυπο για την κοινωνία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης, θα εισηγηθώ ο Ανδρέας να τιμηθεί από το Δήμο και την πόλη του Βύρωνα για την προσφορά και το ξεχωριστό του ήθος. Στον Ανδρέα και στην οικογένειά του, που είχα τη χαρά να γνωρίσω, εύχομαι κάθε καλό και θα είμαστε στο πλευρό τους με όποιον τρόπο μπορούμε!»

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα