Ολοκληρώθηκε το 35ο Παιδικό - Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα
15 Μαϊου 2023

Ολοκληρώθηκε το 35ο Παιδικό - Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι και νεανικό ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ελβετία”, η τελετή Λήξης του 35ου Παιδικού-Νεανικού Φεστιβάλ του Δήμου μας με τίτλο “ εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως”.

Η τελετή λήξης ήταν ανάλογη του κλίματος που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, που η συμμετοχή των σχολείων ήταν πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα ύστερα από τα τρία χρόνια απουσίας του θεσμού εξαιτίας της πανδημίας.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε και να θαυμάσουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και να μοιραστούμε τις σκέψεις τους και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης στο χαιρετισμό του για τη λήξη του Φεστιβάλ, ανέφερε: "Έπειτα από δύο σχεδόν εβδομάδες, το 35ο Παιδικό και Νεανικό μας Φεστιβάλ φτάνει σήμερα στο τέλος του. Και φέτος όμως, επιτρέψτε μου να εκφράσω τον θαυμασμό μου προς όλους σας, για τις υπέροχες εκδηλώσεις και παραστάσεις που είδαμε! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους.

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πω που δεν τα είπα ήδη και στην έναρξη του φετινού Φεστιβάλ. Αυτή η γιορτή για τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων, αυτή η γιορτή ελεύθερης έκφρασης και τέχνης, είναι ένας θεσμός που έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας. Και για μένα, με την ιδιότητα του δημάρχου αλλά και του δημότη του Βύρωνα, το Παιδικό Φεστιβάλ κρατά μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Χαίρομαι τόσο πολύ που στην πόλη που αγαπάμε όλοι μας, τα παιδιά έχουν λόγο και θέση, έχουν με τον πλέον επίσημο τρόπο μια πολύτιμη διέξοδο για να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα, για να εκφράσουν όλα τους τα συναισθήματα, για να μάθουν να λειτουργούν και να πετυχαίνουν πράγματα στο πλαίσιο μιας ομάδας, που όλοι έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον και το καλό του ενός, είναι καλό και για τους υπόλοιπους, για να βγει σωστό το αποτέλεσμα.

Αυτές τις σκέψεις λοιπόν θα ήθελα να κρατήσετε από μένα, και μαζί τους θα ήθελα να κάνω και μία ακόμα επισήμανση. Σήμερα, που είναι η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι η γιορτή της μητέρας. Σήμερα, τιμούμε και γιορτάζουμε ίσως τα πλέον σημαντικά άτομα στη ζωή του καθενός μας. Είναι πάντοτε εκεί για εσάς, σας στηρίζουν σε κάθε σας βήμα, και στέκονται δίπλα σας σε οποιαδήποτε δυσάρεστη ή ευχάριστη στιγμή σας. Για να το πούμε και κάπως χιουμοριστικά, όπως έλεγε και ο Κίπλινγκ, ο Θεός δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών, γι’αυτό έπλασε τις μητέρες.

Σε αυτή την όμορφη και συμβολική μέρα, ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και στις ηρωίδες της καθημερινότητας που στέκονται πάντα στο πλευρό μας. Και μια ευχή και προτροπή, να αναγνωρίσει επιτέλους η πολιτεία ουσιαστικά το ρόλο της μητέρας και να προασπίσει τα δικαιώματά της στην κοινωνία και την εργασία. Και να ενισχύσει και τις παροχές και τα κίνητρα ώστε όσες γυναίκες το επιθυμούν, να μπορούν να γίνονται μητέρες χωρίς να σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, και να παρέχουν στα παιδιά τους όσα έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, για μία ακόμη φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική σας δουλειά, να ευχηθώ να είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια με υγεία να παρακολουθήσουμε τις επόμενες εκδηλώσεις σας και να σας συγχαρώ για όσα και φέτος πετύχατε. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν!"

 Η ξεχωριστή βραδιά ολοκληρώθηκε με τη θεατρική παράσταση  “Black Out” του 3ου Λυκείου Βύρωνα!

Οι βραβεύσεις του 35ου Παιδικού-Νεανικού Φεστιβάλ

Εκτός του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη, στην τελετή λήξη παρέστησαν και έκαναν τις βραβεύσεις των παιδιών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πλακίδας, οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Μιχάλης Καραγιάννης, Χρήστος Σπυρόπουλος και Θέμης Τέγος καθώς και η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιουλία Κιούπη και η δημοτική σύμβουλος Πηνελόπη Δάφνη. Οι απονομές των βραβείων έγινε, ως εξής: 

Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης 

Βράβευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβαν η διευθυντήρια Μαρίνα Βερυκίου και η υποδιευθύντρια Αναστασία Αργυροηλιοπούλου, για  την συμμετοχή του σχολείου   με το μιούζικαλ «Ο βασιλιάς των  λιονταριών»

Βράβευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Αχιλλέας Παπαγεωργίου για  την συμμετοχή του συλλόγου με χορευτικό  zumba και χορογραφία καράτε και αυτοάμυνας

Βράβευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος κα Χριστίνα Ματεντζιάδη για  την συμμετοχή του συλλόγου με χορευτικό  zumba και χορογραφία καράτε και αυτοάμυνας

Γιώργος Πλακίδας 

Βράβευση του 11ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια κα Βασιλική Μπράτη για  την συμμετοχή του σχολείου   με την θεατρική παράσταση «Τα μαξιλάρια της  Ουρανούπολης»

Βράβευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος κα Ιωάννα Σιδηροπούλου για  την συμμετοχή του συλλόγου στη μουσική παράσταση « από τους αυλούς του Μότσαρτ μέχρι την ελληνική παράδοση» , στο χορευτικό της zumba και στη χορογραφία καράτε και αυτοάμυνας

Βράβευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κόρδας και η αντιπρόεδρος κα Βασιλική Μυσιρλάκη για  την συμμετοχή του συλλόγου στη μουσική παράσταση « από τους αυλούς του Μότσαρτ μέχρι την ελληνική παράδοση» , στο χορευτικό της zumba και στη χορογραφία καράτε και αυτοάμυνας

Λεμονιά Κλωνάρη 

Βράβευση του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε η διευθυντήρια Βασιλική Μαλιγιάννη, για  την συμμετοχή του σχολείου   με την μουσικοχορευτική παράσταση «Του χορού  μαθήματα» και με την θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο»

Βράβευση της θεατρικής ομάδας των εφήβων των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του Δήμου Βύρωνα

Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας, κ. Χάρης Αρώνης, για  την συμμετοχή της με τη θεατρική παράσταση «DNA»

Μιχάλης Καραγιάννης

Βράβευση του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Γιώργος Γιώτης,για  την συμμετοχή του σχολείου   με την θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»

Χρήστος Σπυρόπουλος 

Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Χρήστος Γκόνης, για  την συμμετοχή του σχολείου   με την θεατρική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου»

Θέμης Τέγος 

Βράβευση των εκπαιδευτηρίων «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Μελίνα Μαρνέρου, για  την συμμετοχή του σχολείου με την θεατρική παράσταση «Αντιγόνη»

Βράβευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου

Το βραβείο παρέλαβε ο ταμίας κ. Σαράντης Θεοδοσίου για  την συμμετοχή του συλλόγου με χορογραφία καράτε και αυτοάμυνας

Ιουλία Κιούπη 

Βράβευση του 3ου Γυμνασίου

Το βραβείο παρέλαβαν μαθητές του σχολείου, για  την συμμετοχή του  σχολείου με την θεατρική παράσταση«Πολύχρυσος Κύκλος»

Πηνελόπη Δάφνη 

Βράβευση του 4ου Γυμνασίου

Το βραβείο παρέλαβαν μαθητές του σχολείου, για  την συμμετοχή του σχολείου με την θεατρική παράσταση«Οδυσσεβάχ»

Δώρα Ξυλογιάννη 

Βράβευση του 3ου Λυκείου

Το βραβείο παρέλαβε ο  ο διευθυντής Γιώργος Μπακογιάννης, για  την συμμετοχή του σχολείου  με την θεατρική παράσταση «Black out»

*Επίσης το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών  που  μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του στο 35ο Παιδικό Νεανικό Φεστιβάλ με τη θεατρική  παράσταση «Κίτσος και  Αϊσέ»  το βραβείο παρέλαβε από την αντιδήμαρχο κα Λεμονία Κλωνάρη  την ήμερα πραγματοποίησης της παράστασης

** το Κέντρο Ξένων Γλωσσών«ΣΑΡΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ» για  την συμμετοχή του με τη θεατρική παράσταση «Αlladin» το βραβείο παρέλαβε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα -Δύναμη Ελπίδας», Αλέξη Σωτηρόπουλο  την ήμερα πραγματοποίησης της παράστασης

Ευχαριστούμε όσες και όσους συμμετείχαν -με οποιοδήποτε τρόπο- στο 35ο Παιδικό & Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.


 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα