Γρηγόρης Κατωπόδης στον Επικοινωνία  94: «Δημιουργούμε το νέο Βύρωνα»

Γρηγόρης Κατωπόδης στον Επικοινωνία 94: «Δημιουργούμε το νέο Βύρωνα»

«Ο σχεδιασμός και οι χρηματοδοτήσεις που έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε μέσα σε αυτά τα 9 χρόνια, με ωθούν να θέλω να συνεχίσω… Τα συνολικά έργα ξεπερνάνε τα 35εκ. ευρώ και θέλω να οδηγήσω μαζί με τους συνεργάτες μου, στην επόμενη 5ετία, τον νέο Βύρωνα», τόνισε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον 94.0 και στην εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές.

Ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος έκανε έναν μίνι απολογισμό του έργου της δημοτικής του αρχής, υπογραμμίζοντας πως η πρώτη θητεία λόγω της απαιτούμενη οικονομικής σταθεροποίησης του Δήμου, ήταν πιο δύσκολη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους για την επόμενη δημοτική περίοδο (αναπλάσεις, έξυπνη πόλη, ασφαλτοστρώσεις, φωτισμός LED, υπόγειο πάρκινγκ Βουτζά, 4 πάρκα τσέπης και κατασκευή 4ου δημοτικού σχολείου).

Οι πυρκαγιές και η προστασία του Υμηττού 

Επιπλέον, ο Γρηγόρης Κατωπόδης στάθηκε στο μείζον ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού, τονίζοντας ότι: "Αν σκεφτόμαστε τις φωτιές κάθε χρόνο, μόνο αυτήν την περίοδο, έχουμε χάσει το παιχνίδι. Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια όλη η προσπάθεια είναι η πρόληψη. Ο Δήμος Βύρωνα και γενικά οι δήμοι λαμβάνουν όσα μέτρα τους αναλογούν και μπορούν να πάρουν, αλλά δεν είναι σωστό κάθε χρόνο τέτοια εποχή να φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση! Το περιαστικό πράσινο δεν είναι ευθύνη των δήμων. Εμείς έχουμε την ευθύνη μας την Λ. Κατεχάκη και έξι μέτρα προς το βουνό. Αυτά τα καθαρίζουμε κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα όμως, τι γίνεται; Πέρυσι έγινε ένας καλός καθαρισμός στον Υμηττό. Διατέθηκε ένα σημαντικό κονδύλι. Φέτος όμως δεν έχει γίνει τίποτα".

Ο Δήμαρχος Βύρωνα μίλησε ακόμα για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των θεάτρων βράχων. Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη. 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα