Σχέδιο εκκένωσης χώρων φιλοξενίας ζώων (καταφυγίων) από το Δήμο Βύρωνα!

Σχέδιο εκκένωσης χώρων φιλοξενίας ζώων (καταφυγίων) από το Δήμο Βύρωνα!

Με συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας, του Κέντρου προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος & της 5μελούς Επιτροπής ζώων συντροφιάς, καταρτίσθηκε ένα σχέδιο για την εκκένωση των δύο άτυπων χώρων φιλοξενίας (καταφυγίων) ζώων που λειτουργούν φιλόζωοι πολίτες στον Υμηττό,  εντός των ορίων του Δήμου Βύρωνα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα βήματα (εκκένωση, μεταφορά, προσωρινή παραμονή και φιλοξενία αν χρειαστεί), τους ανθρώπους (εργαζόμενους του Δήμου & εθελοντές των καταφυγίων), τον εξοπλισμό, τα οχήματα και τους χώρους υποδοχής και προσωρινής παραμονής των ζώων.

Δρομολογήθηκε επίσης άμεσα η εκπαίδευση - ενημέρωση των εμπλεκομένων, στο Κέντρο προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος με την συμμετοχή και του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Βύρωνα.

Είναι η πρώτη φορά που καταρτίζεται σχέδιο εκκένωσης στον Δήμο Βύρωνα, που συνεχώς μεριμνά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει για τα ζώα συντροφιάς. Στόχος η ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και των εθελοντών, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος λόγω πυρκαγιάς.

Με την συνεργασία και τον συντονισμό, πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα στην προστασία όλων και την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα