Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση
14 Σεπτεμβρίου 2023

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Γνωριμία με την Ρεφλεξολογία και Πώς μπορεί να βοηθήσει στο άγχος"

Η εκδήλωση "Γνωριμία με την Ρεφλεξολογία και Πώς μπορεί να βοηθήσει στο άγχος", που διοργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων απέσπασε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους δημότες. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Κ.Α.Π.Η της Αγ. Τριάδας, προλόγισε η Επισκέπτρια Υγείας Βασιλική Παναγιωτακοπούλου.

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εισήγηση από τη ρεφλεξολόγο, κα Αναστασία Δέδε κατά την διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Άγχος λοιπόν ονομάζουμε ένα διάχυτο, δυσάρεστο, συχνά ασαφές συναίσθημα που εκδηλώνεται με φόβο, ένταση, αγωνία, ανησυχία, στεναχώρια, αναποφασιστικότητα, αίσθηση ότι κάτι κακό θα συμβεί κ.ά. Οι συνέπειες του άγχους είναι δυσάρεστες τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική υγεία και πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε. 

Η Ρεφλεξολογία είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για να επιφέρει στον οργανισμό την τόσο πολύτιμη βαθιά χαλάρωση, που έχει ανάγκη, που χρειάζεται".

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ρεφλεξολόγος μας εξήγησε ότι υπάρχουν σημεία στις παλάμες μας που μπορούμε να πιέσουμε για να ανακουφιστούμε από το άγχος .Αυτά τα αντανακλαστικά σημεία είναι εύκολα προσβάσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όποτε το χρειαζόμαστε για να επαναφέρουμε την ηρεμία στον εαυτό μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συμμετείχαν 30 άτομα, τα οποία, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ρεφλεξολόγους και να απολαύσουν μια 15λεπτη εφαρμογή στα πέλματά τους.

 Η κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων, ότι μετά από μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας, νιώθουν ήρεμοι, χαλαροί και ίσως έχουν ένα αίσθημα ευφορίας, είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας αυτής της θεραπείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ρεφλεξολόγους που προσέφεραν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους βοηθώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την ευεξία μέσω αυτής της φυσικής θεραπείας.

Στην εκδήλωση παρέστη η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων κα Βάλια Καραβά και συμμετείχαν οι ρεφλεξολόγοι: Γιωτάκη Κωνσταντίνα, Δέδε Αναστασία, Λεοντίτση Σοφία, Σαμψών Κατερίνα, Καταπόδη Ευγενία και ο ταμίας του Σωματείου, Νίκος Βούζας.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα