Ενημέρωση έναρξης του 11ου Γύρου της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας
9 Φεβρουαρίου 2024

Ενημέρωση έναρξης του 11ου Γύρου της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας

Από 2 Φεβρουαρίου έως 3 Μάϊου 2024 θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα ο 11ος γύρος μιας από τις μεγαλύτερες συγκριτικές ευρωπαϊκές έρευνες, της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας – European Social Survey.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2002, επαναλαμβάνεται ανά δύο χρόνια και από το 2013 χρηματοδοτείται σε σταθερή βάση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ερευνητική Υποδομή (ESS-ERIC).

Συνολικά, θα γίνει επαφή με περισσότερα από 5.000 άτομα σε όλη τη χώρα.

Καθώς ο Δήμος Βύρωνα είναι ένας από τους Δήμους της χώρας που έχουν επιλεγεί μέσω αυστηρά τυχαίας δειγματοληψίας, το προσεχές διάστημα ερευνητές/τριες των συνεργαζόμενων εταιρειών QED-Abacus θα επισκεφθούν ορισμένα επιλεγμένα νοικοκυριά της πόλης, για την λήψη προσωπικών συνεντεύξεων. Το κάθε ένα από αυτά τα νοικοκυριά έχει επιλεγεί με αυστηρά τυχαία δειγματοληψία από τον χάρτη της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά και τα άτομα που θα επιλεγούν σε όλη τη χώρα δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κάποια άλλα. Για τον λόγο αυτό, η συμμετοχή τους είναι μοναδική και απαραίτητη, γιατί δεν μπορεί κανένα άλλο νοικοκυριό να πάρει τη θέση του, αλλά ούτε και να μιλήσει κάποιος άλλος αντί για εκείνο.

Την επιστημονική ευθύνη της έρευνας στην Ελλάδα έχει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), το οποίο υλοποίησε την έρευνα και κατά τους προηγούμενους γύρους στους οποίους συμμετείχε η χώρα μας.

Το ΕΚΚΕ είναι το μοναδικό δημόσιο ερευνητικό κέντρο ειδικευμένο εδώ και 60 χρόνια σε κοινωνικές έρευνες παρόμοιες με την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα.

Τη συμμετοχή της Ελλάδας και τη συλλογή των δεδομένων για τον τρέχοντα 11ο γύρο, χρηματοδοτεί το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). 

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να διαβάσετε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εδώ ή να ανατρέξετε στο ενημερωτικό φυλλάδιο για το ESS.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα