Βραδιά χορού στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν με έργα εμπνευσμένα από το ρεπερτόριο και την κίνηση της Ιζαντόρας Ντάνκαν
15 Απριλίου 2024

Βραδιά χορού στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν με έργα εμπνευσμένα από το ρεπερτόριο και την κίνηση της Ιζαντόρας Ντάνκαν

Το Σάββατο 13 Απριλίου η Francesca Todesco και η ομάδα της πρόσφεραν μια μοναδική εμπειρία στο κοινό, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των εργαστηρίων «ο χορός μας συνδέει» που καθοδήγησαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ.Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα.

Η αναγνωρισμένη παιδαγωγός και χορογράφος Francesca Todesco μαζί με την ομάδα της “Dances we Dance” από τη Νέα Υόρκη και μαθητές, παιδιά, εφήβους και ενήλικες του Ντάνκαν δημιούργησαν μια εντυπωσιακή, σε ποικιλία και έκφραση, βραδιά. Με κινητικά μοτίβα και χορούς βασισμένα στις αρχές και τη φιλοσοφία της Ισιδώρας Ντάνκαν, συνδύασαν την τεχνική αρτιότητα με την εκφραστική δύναμη.

Οι θεατές της κατάμεστης αίθουσας ανταμείφθηκαν με τη ανάδειξη της δύναμης και της ευαισθησίας του χορού ως μέσο έκφρασης και ενότητας.

Σημαντική ήταν και η απήχηση που είχε στα πρωινά εργαστήρια η παρουσίαση της μεθόδου Delsarte που μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά και έκφραση, από τον κορυφαίο του είδους Joe Williams.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ιουλία Κιούπη και η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Βύρωνα κ. Μαριάννα Μαστροσταμάτη.


Οι φωτογραφίες είναι των Theo Lian και Καλλιόπης Μαζοκοπάκη

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα