Οι φετινές Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου μας έριξαν την αυλαία τους την Παρασκευή 19 Απριλίου
24 Απριλίου 2024

Οι φετινές Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου μας έριξαν την αυλαία τους την Παρασκευή 19 Απριλίου

Οι φετινές Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου μας με τίτλο “Το καχύποπτο βλέμμα -Εικόνες του «άλλου» στον κινηματογράφο” έριξαν την αυλαία τους την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”.

Από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τα μέσα του Απριλίου κάθε δεύτερη Παρασκευή πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν τη μαγική τέχνη του κινηματογράφου με σύγχρονες αλλά και παλαιότερες προβολές, εγχώριες και διεθνείς.

Κατόπιν ακολουθούσε συζήτηση με καλεσμένους-ομιλητές ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που μοιράζονταν σκέψεις, προβληματισμούς, σχόλια και απόψεις.

Υπεύθυνος για την επιλογή της θεματικής, των ταινιών και των καλεσμένων ήταν ο καταξιωμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος που μαζί με τον βοηθό του Αλέξανδρο Αλεξανδρόπουλο και το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας συνεργάζονται για την διεξαγωγή των κινηματογραφικών βραδιών.

Οι φετινοί μας καλεσμένοι ήταν οι ιστορικοί θεάτρου και κινηματογράφου Ελίζα Άννα Δελβερούδη και Ιωάννα Αθανασάτου, οι κριτικοί κινηματογράφου Ρόμπι Εσκιέλ, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Χρήστος Μήτσης, Δημήτρης Μπούρας και Γιάννης  Σμοΐλης, οι συγγραφείς Κώστας Βούλγαρης και Παύλος Κάγιος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο στιχουργός - σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκλεκτούς καλεσμένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και διέθεσαν το χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την ενέργειά τους.

Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη σταθερή τους παρουσία στις κινηματογραφικές βραδιές και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα κινηματογραφική χρονιά.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα