Φωταγώγηση του Συντριβανιού (Καραολή Δημητρίου) έναντι Δημαρχείου Βύρωνα, στο πλαίσιο της διεθνούς Ημέρας για τη Νευροϊνωμάτωση (ΝF)/17 Μαΐου 2024
17 Μαϊου 2024

Φωταγώγηση του Συντριβανιού (Καραολή Δημητρίου) έναντι Δημαρχείου Βύρωνα, στο πλαίσιο της διεθνούς Ημέρας για τη Νευροϊνωμάτωση (ΝF)/17 Μαΐου 2024

Η παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την σπάνια αυτή νόσο έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται παγκοσμίως στις 17 Μαΐου. Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τη Νευροϊνωμάτωση διοργανώνεται σε πολλές χώρες τους κόσμου η δράση  φωτισμού σε πολλά σημαντικά μνημεία, κτήρια, γλυπτά και εν γένει αρχιτεκτονικά έργα, στα χρώματα των συλλόγων Νευροϊνωμάτωσης σε όλο τον κόσμο, το μπλε και το πράσινο.

Ενόψει αυτής της παγκόσμιας ημέρας, 17/5/24, ο Σύλλογός μας προγραμματίζει δράσεις φωταγώγησης και ενημέρωσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Τρίκαλα.

Στο Δήμο Βύρωνα θα φωταγωγήσει το Συντριβάνι (Καραολή Δημητρίου) έναντι Δημαρχείου Βύρωνα στα χρώματα της NF -το μπλε και το πράσινο-, από τη δύση του ηλίου έως και την ανατολή της επόμενης ημέρας, με την ευγενική στήριξη του Δήμου Βύρωνα. Μέσα από τη φωτεινή και δυναμική παρουσία της ροής του νερού, ο Σύλλογος «Ζωή με NF» θέλει να συμβολίσει τη δύναμη των ασθενών στην αντιμετώπιση της ασθένειας, λόγω των παραμορφώσεων και άλλων προβλημάτων που προκαλεί η νόσος, ενώ μέσα από τα χρώματα συμβολίζεται η ελπίδα και υποστήριξη για πρόοδο στην ίαση, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά και τους ενήλικες ασθενείς.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τις 20:45 έως 21:30 τα μέλη του Συλλόγου, με την ευγενική στήριξη του Δήμου Βύρωνα, θα συμμετέχουμε στη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για αυτή την νόσο, που θεωρείται ως η δεύτερη συχνότερη από τα σπάνια νοσήματα. Ο Σύλλογός μας μεριμνά για την στήριξη και ενημέρωση των ασθενών με NF (NF-1, NF-2 και Σβαννωμάτωση) καθημερινά και αγωνίζεται για την έγκυρη πρόληψη, τη σωστή διάγνωση και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των πασχόντων από την σπάνια αυτή γενετική διαταραχή.   

Με τιμή

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Λαμπρινή Σωτηροπούλου


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα