Βράβευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα για την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης
20 Μαϊου 2024

Βράβευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα για την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Τη Δευτέρα 20/5/2024, ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος βράβευσε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα για την δεύτερη θέση που κατέλαβε στο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης. Παρουσία των αντιδημάρχων Καθαριότητας Γιώργου Γκαρμπουνώφ  και Πολιτισμού - Παιδείας Θανάση Κλειάσιου, δόθηκαν έπαινοι στο σχολείο και δώρα στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Παράλληλα έγινε ολοήμερη δράση με παιχνίδια που οργανώθηκαν ανά τάξη σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom, με την οποία πραγματοποιείται στον Δήμο ανακύκλωση ρούχων, αξεσουάρ και υπόδησης με 70 μωβ κάδους σε όλο τον Βύρωνα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου, αφού συνεχάρη τόσο αυτούς όσο και τους εκπαιδευτικούς τους τόνισε, -μεταξύ άλλων- «ότι η ανακύκλωση  πρέπει να γίνεται καθημερινά στο δρόμο, στο πάρκο, στις παιδικές χαρές, στο σπίτι μας και  στον εργασιακό  χώρο των γονέων. Κάθε κουτάκι, κάθε χαρτάκι, κάθε πλαστικό, κάθε ρούχο που μαζεύεται για την ανακύκλωση είναι πολύ σημαντικό για την διαφύλαξη των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και το βιώσιμο μέλλον. Μόνο μέσω της συνεχούς προσπάθειας  μπορούμε να έχουμε τον πλανήτη μας ακόμα καλύτερο και πιο καθαρό για εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Εσείς είστε οι πρεσβευτές και οι πρωτοπόροι σ’ αυτήν την προσπάθεια.»

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου καλή πρόοδο και την επόμενη χρονιά να κατακτήσουν την 1η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα